Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
19.01.2022
11:47
Foto: Veljko Jukič
Moto športnik leta je Tim Gajser, moto športnica leta Tjaša Fifer, nagrado za osvojeni naslov državnega prvaka sta prejela tudi Posavca motokrosist Alex Novak in spidvejist Matic Ivačič.

Alex in Matic med nagrajenci Avto moto zveze Slovenije

LJUBLJANA V prejšnjem tednu je AMZS od 12. do 15. januarja tako kot lani, pod posebnimi pogoji izvedla podelitev priznaj najboljšim moto športnikom za sezono 2021. Moto športnik leta je pričakovano že sedmič postal naš najboljši motokrosist vseh časov Tim Gajser. Na svetovnem prvenstvu v elitnem razredu MXGP je osvojil skupno tretje mesto. Prvič je AMZS podelila priznanje za najboljšo moto športnico leta Tjaši Fifer.

Od posavskih dirkačev sta pokale za osvojen naslov državnega prvaka prejela mladi Brežičan Alex Novak, katerega je osvojil v razredu do 65 cc in spidvejist Matic Ivačič iz Krškega. Podelitve se zaradi obveznosti svojega poljskega kluba Ivačič žal ni udeležil.

Zastopanost posavskih dirkačev je na nivoju državnega prvenstva solidna, a kljub uspehu teh dveh mladeničev ne moremo mimo dejstva, da nihče od njiju ne zastopa barve katerega od domačih društev. Mlajši od njiju Brežičan Alex Novak dirka z licenco iz sosednje Hrvaške, Krčan Matic Ivačič pa zastopa barve prekmurskega kluba ST Lendava.

MP

motokros
speedway
krško
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja