Skip to main content
V Posavju 5.6° C Torek, 23. 2024
21.08.2019
11:30
Grafika: Ansat TV
V Sevnici so lani stekla pripravljalna dela v sklopu priprave na projekt izgradnje atletskega stadiona, ki bo skladno s prostorskim načrtom umeščen na lokaciji ob že zgrajenih športnih objektih.

Težave pri izgradnji atletskega stadiona v Sevnici

Stabilizacija terena ni prinesla pričakovanih rezultatov

A ker je del terena močvirnat, se spopadajo s težavami, saj je prišlo tudi do plazenja. Stabilizacija terena na stadionu, kot kažejo posnetki, ni dala pričakovanih rezultatov. "Na delu zemljišča, ki je izredno zahteven, je prišlo do zdrsa zemljine in s samimi drenažnimi rebri niso uspeli dovolj stabilizirati tistega najbolj kritičnega dela," je povedal sevniški župan Srečko Ocvirk.

Takoj po zdrsu so pričeli s spremljanjem na terenu

Do zdrsa je prišlo že lansko jesen in takoj po zdrsu so pričeli s spremljanjem dogajanja na terenu. "Projektant zdaj razpolaga s podatki v celoti, ti podatki pa so bili preverjeni in zaanalizirani tako s strani z ljubljanske gradbene fakultete in konzultata z mariborske gradbene fakultete," še dodaja Ocvirk. Projektant, ki je pripravil projektno dokumentacijo za osnovno stabilizacijo, bo pripravil tudi nadaljnje potrebne projekte za dokončno stabilizacijo terena. Župan izpostavlja, "da je pripravljalec občinskega podrobnega prostorskega načrta že predvidel pilotno steno, zelo zahtevno in z visokimi stroški izgradnje, kar pa v tej fazi ni bila izgrajena."

Kako je pa s povečanjem stroškov?

Povečanje stroškov verjetno ne bo doseglo ocene iz občinskega podrobnega prostorskega načrta, kjer so bili ti varnostni faktorji zelo močno upoštevani. "Lahko govorimo o tem, da je stabilizacija terena v veliki meri zaključena, osnovna ploščad in odvodnja so pripravljeni, drseči del pa bo verjetno potrebno stabilizirati s pilotno steno – tako kot je bilo predvideno že v osnovnem projektu. Tako bi se ureditev v končni fazi približala tisti v občinskem podrobnem prostorskem načrtu," še pove župan.

Obetajo si sredstva iz države in Evropske unije

Za izgradnjo stadiona si obetajo sofinanciranje s strani države in Evropske unije, zato čakajo na ustrezen razpis. V Sevnici do objave razpisa ocenjujejo, da bi bila lahko stabilizacija terena do popolnosti zaključen, da bo teren varen in bo omogočal vse varne posege in da pri sami izgradnji športnega objekta ne bo več neznank, objekt pa bi bil zgrajen brez dodatnih del.

Fotogalerija:

To je objekt, ki se ne gradi za nekaj let

Gre za zahtevnejši teren, ki pa ima svoje prednosti glede na umestitev v samo mesto, pojasnjuje Ocvirk. "Žal je to nekoliko zahtevnejše in dražje. To je objekt, ki se ne gradi za nekaj let, ampak za nekaj desetletij. Bazen je po več kot treh desetletjih v prenovi in verjamem, da bo stadion na tem mestu lahko tudi dobro služil Sevničanom tudi še kar nekaj desetletij po zaključeni izgradnji," pove župan.

Še edini manjkajoči športni objekt v občini

Projekt izgradnje atletskega stadiona v Sevnici je projekt izgradnje še edinega manjkajočega športnega objekta in bo največja investicija občine na področju športa. Za izvedbo naložbe je Občina Sevnica od leta 2007 do leta 2014 odkupila tri hektarje zemljišč z dvema stanovanjskima objektoma.

(Ansat TV, bš, eP)

sevnica
atletski klub sevnica
atletika

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja