Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
18.10.2021
08:45
Mednarodni badminton turnir, Brežice
Foto: Badminton klub Pišece
V športni dvorani Gimnazije Brežice je v soboto in nedeljo potekal drugi in hkrati zadnji letošnji turnir AB Badminton zveze Slovenije, na katerem je nastopilo 55 najboljših igralcev iz celotne Slove

Badminton turnir v Brežicah

BREŽICE Kljub zaostrenim pogojem PCT si je turnir prišlo ogledat ker nekaj badmintonskih sladokuscem, ki so lahko v živio videli najboljše slovenske badmintonske igralke in igralce. V soboto so bile na sporedu skupinske tekme, medtem ko je bila nedelja namenjena polfinalu in finalu.

Za nekaj posavskega veselja sta v soboto poskrbela Toni Hotko (BK Pišece) in Katarina Kevo (BK Brežice), ki sta se uvrstila v nedeljsko polfinalno tekmovanje. Badminton klub Pišece so na turnirju zastopali še Aljaž Ogorevc, Lovro Zupančič, Tadej Zupančič, Matej Ogorevc, Liam Toni Šironjič, Matija Hranilović ter Dejan Mikuš, ki so izgubili že v skupinskem delu, medtem ko so za brežiški klub nastopili še Janez Božič, Gregor Božič ter Alen Mijatovič, ki so prav tako obstali v sobotnih kvalifikacijah oziroma v skupinskem delu.

Prvakinja turnirja je postala Nike Brajkovič (BK Bit Ljubljana), ki je slavila v vseh treh kategorijah. Tudi posavski badminton je imel svoja dva predstavnika na stopničkah. Da je posavski badminton živ in aktiven, sta poskrbela Toni Hotko, v kategoriji moški posamezno B osvojil tretje mesto, ter Katarina Kevo BK Brežice, v kategoriji deklet posamezno B je osvojila drugo mesto.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

Turnir ob 20-letnici Badminton kluba Pišece

"Da je bil turnir izpeljan vrhunsko in na nivoju, je že v nedeljskem ustnem poročilu izjavil vrhovni sodnik zveze, saj je organizator poskrbel za odlično vzdušje v dvorani, lepo opremljeno dvorano ter vikend program, za katerega se lahko zahvalijo Gimnaziji Brežice, Občini Brežice, pivnici Reset, podjetju Yonex Slovenije ter Lisci Sevnica," so sporočili iz kluba. Organizacija tako velikega turnirja je bil velik zalogaj za Badminton klub Pišece, ki so tako priredili že drugo prireditev v sklopu prireditev ob praznovanju 20-letnega delovanja.

Konec novembra v Brežicah še en turnir

Naslednji badmintonski turnir v Brežicah bo že konec meseca novembra in sicer Yonex future Slovenia, na katerem bo sodelovalo več kot 150 igralcev iz celotne Evrope, med ostalimi tudi dvojica Toni Hotko - Matija Hranilović (BK Pišece) in Katarina Kevo - Janez Božič (BK Brežice), na katerega Posavci največ računajo.

badminton klub pišece
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja