Skip to main content
V Posavju 8.5° C Četrtek, 25. 2024
14.03.2022
10:37
BK Pišece, Medvode
Foto: Badminton klub Pišece
V soboto so se člani Badminton kluba Pišece udeležili državnega članskega prvenstva v Medvodah.

Pišečani v Medvodah in Varaždinu

PIŠECE Na prvenstvu je nastopilo 77 igralcev iz skoraj vseh slovenskih klubov. Žal so posavske barve zastopali trije igralci Toni Hotko, Ivan Hotko in Tadej Škof. Medtem ko sta Ivan in Tadej obstala v kvalifikacijah in osvojila 34. oziroma 38. mesto, je Toni Hotko imel zaključno žogico za uvrstitev v osmina finala, ki jo žal ni izkoristil ter tako osvojil končno 17. mesto. Trojica žal ni imela sreče pri žrebu, saj so dobili kar močne nasprotnike.

V Varaždinu je potekal Marlex ADA badminton turnir s kar 250 igralci iz celotne regije. Prvo srebrno medaljo si je priigrala Renata Matić v igri dekleta posamezno B. V večernem programu sta si medalje preborila Gregor Božič ter Ivan Hotko, oba v kategoriji moški posamezno B. Srebrno medaljo za posavski badminton sta si priigrala tudi Luka Stjelja in Gordana Seničić v kategoriji mešanih parov B.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

V nedeljo so v Medvodah izpeljali 1. turnir Badminton zveze Slovenije do 15 let, na katerem je sodelovalo več kot 80 igralk in igralcev iz Slovenije. Solidno sta nastopila tudi dva igralca iz Pišec. V igri fantovskih dvojic do 15 let sta imela kar dve zaključni žogice za uvrstitev v 1/4 finale ter s tem minimalno 5. mesto, a jo žal nista izkoristila tako, da sta na koncu osvojila 10. mesto. V igri posamezno pa sta na koncu osvojila med 24. in 32.mestom. V mesecu marcu se bodo člani odpravili še na 1. BZS AB turnir, ki bo v soboto in nedeljo na Mirni ter pričeli s končnico lige v Kozjem.

Badminton klub Pišece

krško
badminton klub pišece

Pridružite se nam

Poglejte tudi