Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
07.06.2019
08:58
Foto: Slavko Kolar
Dobovski rokometaši bodo v novo sezono 1. slovenske rokometne lige vstopili z novim trenerjem. V drugem delu končane sezone je ekipo vodil Damjan Radanovič, novi trener je postal Benjamin Teraš.

Dobovčani v novo sezono s starim trenerjem

Benjamin Teraš je novi glavni trener rokometašev MRD Dobova

DOBOVA Po tem, ko je drugi del sezone 2018/2019 odvodil Damjan Radanovič, ki ostaja na mestu pomočnika trenerja pa z novo sezono na mesto glavnega trenerja prihaja Benjamin Teraš. Teraš je dobovsko konjenico že vodil med leti 2012 in 2014, ter nato pet let dirigiral ekipo trebanjskega Trima. "Po nekaj letih se zopet vračam v Dobovo. Ko je postalo jasno, da v Trebnjem ne bomo podaljšali sodelovanja, sem dobil nekaj ponudb za trenersko delo. Najbolj vztrajni so bili v vodstvu MRD Dobova, pogoji za delo so se v zadnjih letih v Dobovi krepko izboljšali in tudi sam sem želel kot trener še naprej delovati v najmočnejši slovenski rokometni ligi, tako da smo se dogovorili za dvoletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja še za leto dni," je ob tem povedal Teraš.

To so dokaj mladi fantje, zagotovo potrebujejo še veliko individualnega dela tako na tehnično taktičnem področju kot na sami fizični pripravi. Menim, da bi morala biti naša prednost predvsem hitrost in pa velika želja dokazovanja.

Benjamin Teraš, glavni trener MRD Dobova

"Želim, da MRD Dobova postane vse pomembnejši klub v 1. rokometni ligi"

Ko je Teraš nazadnje vodil dobovsko ekipo, je bila slednja v 1.B ligi, tokrat pa so cilji drugačni. "V prvi vrsti želim, da MRD Dobova iz leta v leto postane vse pomembnejši klub v 1. slovenski rokometni ligi. Prizadeval si bom, da se bodo igralci v klubu tako individualno kot kolektivno razvijali, da bo ekipa igrala hiter rokomet s čvrsto obrambo in veliko mero borbenosti. V delo prve ekipe bomo vključevali tudi nadarjene igralce generacije letnik 2001 in 2002. Kam nas bo rezultatsko pripeljalo je nehvaležno napovedovati, si pa želim z ekipo v naslednji sezoni kar se da približati zgornjem delu lestvice," je Teraš še povedal za klubsko spletno stran.

"Naša prednost bo hitrost in velika želja po dokazovanju"

Odkar se je Benjamin nazadnje srečal z dobovskimi fanti kot njegovim moštvom, se je ekipa že dodobra spremenila. Kljub temu pa fante pozna, saj je z nekaterimi že delal, če ne drugače pa se je z njimi srečal kot z nasprotniki Trima. Za svoje varovance pravi, da bo v ekipi prišlo do nekaterih sprememb, vendar ogrodje ostaja v veliki meri nespremenjeno. "To so dokaj mladi fantje, zagotovo potrebujejo še veliko individualnega dela tako na tehnično taktičnem področju kot na sami fizični pripravi. Menim, da bi morala biti naša prednost predvsem hitrost in pa velika želja dokazovanja," še pove Teraš.

(MRD Dobova, bš, eP)

rokomet
dobova
mrd dobova

Pridružite se nam

Zadnje novice