Skip to main content
V Posavju 8° C Četrtek, 25. 2024
08.11.2021
20:43
Berić: "Hvala Chicago"
Grafika: ePosavje.com
Prva kopačka Krškega ("pa i šire", kot bi rekli na drugi strani meje) Robert Berić se je že poslovil od ekipe Chicago Fire v ameriški Major Soccer League (MLS), v kateri je igral od januarja 2020.

Berić se je že poslovil od Chicaga

KRŠKO Nogometaš Robert Berić (30) se je poslovil od svoje dosedanje ekipe Chicago Fire v ameriški profesionalni nogometni ligi Major League Soccer (MLS). Ekipa je namreč pred novo sezono objavila seznam igralcev, na katere bodo računali v novi sezoni lige in na njem ni Krčana. 

"V sezoni 2021 ledeno hladen"

Na eni od ameriških spletnih strani, kjer med drugim spremljajo tudi MLS, so Berićevo slovo pospremili z besedami (ne)presenečenja. "Po dobri prvi sezoni v letu 2020 je bil v sezoni 2021 Berić ledeno hladen pred mrežami vratarjev nasprotnih ekip. Formo je ulovil proti koncu sezone in jo končal z osmimi zadetki, kar pa ni bilo dovolj, da bi prepričal lastnike kluba. Zdaj je prosti igralec," so zapisali.

Hvaležen za nove izkušnje

Krčan je tako zapisal zahvalo klubu Chicago Fire in navijačem za podporo v zadnjih dveh sezonah. "Hvaležen sem za vse nove izkušnje, ki sem jih doživel med vami. Želim vam vse najboljše in čimveč uspeha v prihodnje," je dodal Berić.

53 tekem, 3866 minut, 19 zadetkov in 3 asistence

Krčan je sicer v modro rdečem dresu v 33 tekmah letošnje sezone odigral 2204 minute dosegel osem zadetkov in zabeležil dve podaji, v lanski sezoni je v 1662 minutah na 20 tekmah zabil 11 zadetkov in vknjižnil eno asistenco. Beričeva statistika v Združenih državah Amerike? 53 tekem, 3866 minut, 19 zadetkov in 3 asistence.

(bš, eP)

nogomet
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja