Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
01.07.2019
07:19
Foto: Agencija Primož Kozmus
Festival Brežice, moje mesto, s katerim so v minulih dneh dihale Brežice, je bil v soboto po zaslugi olimpionika Primoža Kozmusa znova tudi v znamenju športa.

9. tek s Primožem Kozmusom

BREŽICE Na tekaškem tekmovanju, ki ga je Primož v sodelovanju z Občino Brežice in Zavodom za podjetništvo, turizem in mladino v soboto pripravil že deveto leto zapovrstjo, se mu je znova pridružilo nekaj nad 400 tekačev vseh starosti, organizatorji pa so znova beležili udeležbo tekačev iz cele Slovenije, sosednje Hrvaške ter iz Bosne in Hercegovine.

Kot vsako leto Kozmus največji poudarek daje teku za najmlajše, na katerem je v igrivem vzdušju s progo na teku z Zdravkom Lidlom opravilo 265 otrok. Ponovno so se najbolj razveselili medalje iz rok posavskega olimpijca, ki je bil tudi z letošnjo izpeljavo tekmovanja zadovoljen: "Tek je lepa priložnost, da se v Brežicah podružim s svojimi Posavci in športnimi navdušenci ter hkrati mestu na lep način vrnem  za podporo v času moje kariere na svoj, športni način. Vzpodbujanje najmlajših h gibanju je najlepši način, da moj športni pečat v Posavju še vedno ohranjam. Zato sem vesel, da prav otroški tek vsako leto požanje največje navdušenje med otroci, starši in gledalci. Zahvaljujem se soorganizatorjem, svoji ekipi in izvrstnemu Petru Kavčiču, ki vsako leto blesti v vlogi komentatorja našega teka."

Na krajši razdalji zmagala Boštjan Vimpoljšek in Ajda Slapšak

Na krajši razdalji teka Triglav sta slavila dosedanji serijski zmagovalec Kozmusove najdaljše preizkušnje, Boštjan Vimpoljšek, z novim rekordom proge (10:28.8), v ženski konkurenci pa je zmago odnesla Ajda Slapšak (12:10.4), ki je na Kozmusovem teku prav tako že večkrat izboljšala svoj rezultat.

Vimpoljšek je po zmagi povedal: "Letos sem se odločil za spremembo in odtekel krajšo razdaljo, zaradi študijskih in službenih obveznosti se namreč v zadnjem času teku ne posvečam več toliko. Zato sem toliko bolj prijetno presenečen nad rekordom proge. Ko sem namreč videl, da imam rekord v nogah, sem iztisnil iz sebe maksimum. Ponovno bi pohvalil organizatorje, zelo rad se vračam v rodne Brežice, ker je tek speljan skozi samo mestno jedro, ki s tem vsako leto povsem oživi."

S svojim rezultatom je bila zadovoljna tudi Slapšakova, ki je prav tako poudarila, da se zelo rada udeležuje Kozmusovega teka.

Na 10 km slavila Ambrož Jankovič in Breda Škedelj

Na daljši, 10 km preizkušnji, je letos zmagal Ambrož Jankovič s časom 36:14.6: "Tega teka sem se udeležil pred petimi leti in bil na koncu skupno šesti. S tekom se ukvarjam rekreativno, zato sem seveda zelo vesel, da mi je uspelo zmagati. Zelo mi je všeč trasa proge, vse pohvale pa predvsem izvrstnemu komentatorju, ki v Brežicah pričara pravo olimpijsko vzdušje. Teka se bom zagotovo ponovno udeležil."

Rekordno je s progo opravila tudi zmagovalka 10-km preizkušnje v ženski konkurenci, Breda Škedelj (38:37.4), ki se je prav tako letos odločila za drugačno razdaljo kot po navadi: "Letos sem se udeležila daljše preizkušnje, noge pa so me po progi kar nesle do rekorda proge. Rada prihajam na ta tek in zagotovo se v Brežicah vidimo ponovno."

Poslovni tek trojk

Organizatorji so tudi letos pripravili tudi poslovni tek trojk, najbojše tri ekipe pa so bile ekipa Q-techne, Gasilske enote ter ekipa podjetja Kovis d.o.o.

Agencija Primož Kozmus

brežice
brežice moje mesto
atletika

Pridružite se nam

Novice iz Posavja