Skip to main content
V Posavju 8.4° C Četrtek, 25. 2024
06.05.2021
09:03
Motokros, Alex Novak
Foto: David Boštjančič
V nedeljo je v športnem parku Pakrac na Hrvaškem potekala prva dirka odprtega prvenstva v motokrosu, na katerem sta nastopila tudi dva Brežičana.

Mlada posavska motokrosista uspešno začela sezono

BREŽICE Mlada posavska motokrosista Alex Novak in Val Miloševič, sicer člana Motokoss Akademije 97 iz Ključa Brdovečkog, po kar nekaj prestavljenih dirkah končno dočakala svoji prvi dirki v novi sezoni. Alex Novak je v svoji kategoriji do 65 kubičnih centimetrov po pričakovanjih zmagal v obeh vožnjah in s tem domov odnesel skupno zmago, Val Miloševič pa je po lanski krstni sezoni v razredu do 85 kubičnih centimetrov, tokrat presenetil marsikoga in osvojil zanj odlično peto mesto.

Oba Brežičana sicer trenirata pod strokovnim vodstvom priznanega Hrvaškega trenerja Miljenka Pernarja. Slednji je s štartom v sezono in rezultati zadovoljen, a poudarja, da je prostora za napredek pri obeh mladeničih še veliko. Že na uradnih treningih se je pokazalo, da v Odprtem prvenstvu Hrvaške Novak tudi letos ne bo imel neke resne konkurence zato so v njegovi ekipi že pozimi sprejeli odločitev, da bo letos nastopal tudi na Odprtem prvenstvu Slovenije, kakor tudi na evropskem prvenstvu. To bo precej velik logistično finančni zalogaj, saj so po zadnji verziji v FIM EUROPA v koledarju predvidene dirke v Portugalski, Italiji, Hrvaški, Franciji in Sloveniji. V njegovi ekipi združeni v AMX Racing še zmeraj upajo, da bodo našli sponzorja, ki naj bi pokril ta najvišji rang tekmovanja. Z rezultati za letošnjo sezono se na evropskem prvenstvu sicer ne obremenjujejo, kajti to bo zanj svojevrstna učna sezona. Vsekakor v ekipi verjamejo, da se je Alex sposoben kvalificirati na vseh dirkah. Ali lahko poseže tudi med točke, pa bomo videli kmalu. Prva dirka na Portugalskem je predvidena že konec meseca maja, točneje 29 in 30. maja. Pri tem velja opomniti, da je v tem razredu do 65 kubičnih centimetrov izredno močna konkurenca, predvsem pa je pomemben podatek, da so tu fantje, ki bodo letos konkurirali za vrh stari do dvanajst leti Alex, pa jih ima devet kar je sploh pogoj, da lahko nastopi na evropskem Prvenstvu v tej kategoriji. To bo prava preizkušnja za mladega, a sila talentiranega Brežičana. Vsekakor bo sezona zanj precej dolga in naporna, saj ga letos čaka približno 20 dirk in potrebno bo nadgrajevati znanje ter vzdrževati kondicijo čez celotno sezono.

Fotogalerija (Foto: David Boštjančič):

Val Miloševič pa je po lanski nepopolni debitantski sezoni, zakorakal v svojo prvo pravo sezono. Izkazal se je že na treningih, vendar izkušeni Pernar poudarja, da bomo prave rezultate na odprtih prvenstvih Hrvaške in Slovenije in njegov napredek dejansko videli v drugi polovici sezone. Tokrat je sicer odpeljal dobro dirko in v obeh vožnjah zasedel peto mesto. Lahko bi bilo sicer nekoliko bolje, saj je v svoji drugi vožnji vse do zadnjega kroga zdržal na četrtem mestu. Prav v zadnjem krogu pa se je pri prehitevanju za krog zapletel v padec z enim od počasnejših in tako v cilj zopet pripeljal kot peti.

Oba Brežičana bomo videli na delu v Sloveniji že 16. maja, ko je predvidena dirka odprtega državnega prvenstva Slovenije v Šentvidu pri Stični. V kolikor bo NIJZ organizatorju dovolil prisotnost gledalcev, bosta verjetno imela precej bučno podporo, saj kot pravijo v obeh ekipah a imata že sedaj precej navdušenih navijačev, ki komaj čakajo, da ju vidijo na delu v živo.

M.P.

motokros
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja