Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
14.02.2022
11:45
V nedeljo, 13. februarja 2022, je v Velenju pod okriljem Karate zveze Slovenije potekal 16. Mednarodni Pokal Nestla Žganka, ki se ga je udeležilo preko 600 tekmovalcev iz 99 klubov iz 7ih držav.

Brežičani odlični v Velenju

VELENJE Člani Fight Cluba Shony so na tekmovanju osvojili tri zlate in dve bronasti medalji. Med našimi člani je najbolje nastopila Ela Petan, ki se je pri svojih rosnih 16 letih preizkusila tako v kategoriji borb mladink, kot tudi članic nad 18 let. V družbi reprezentantk Hrvaške, Italije, Madžarske in BiH je naravnost blestela in slavila tako v kategoriji borb do 55 kg, kot tudi v absolutni kategoriji, kjer ni težnostne omejitve. Ela je na tekmovanju uspešno opravila kar 9 borb.

Njen uspeh sta pri članicah nad 68kg dopolnila še Ana Sever, ki je bila v omenjeni kategoriji bronasta in Dejan Debelak, ki je na tekmovanju zastopal ekipo Slovenije v ekipnih bojih, zmagal vse svoje dvoboje in veliko pripomogel h končnem slavju ekipe. Pohvaliti velja tudi Sašo Petković, ki se je na tekmovanju borila kar 6krat, se v kategoriji borb kadetinj nad 54kg prebila do polfinala, kjer je vodila s 3:0 v izteku borbe. Visok ritem, saj se je istočasno borila tudi pri kadetnjah, je pripomogel k padcu koncentracije in finale ji je za las ušlo. Tekmovanje je končala na 5. mestu.

Fotogalerija (Foto: Fight club Shony):

Njena sestra Tjaša Petković je bila v kategoriji mladink uspešna v prvem krogu, v drugem pa je premoč priznala kasnejši finalistki iz Madžarske. Vsem nastopajočim gredo iskrene čestitke, prihajajoči vikend pa prve tekmovalne preizkušnje čakajo naše boksarje, ki bodo nastopili na 1. krogu boks lige in najmlajše taekwondoiste, ki bodo svoje sposobnosti prvič preizkusili na otroškem kicku v Šentjurju.

Fight club Shony

(eP)

borilni športi
brežice
fight club shony

Pridružite se nam