Skip to main content
V Posavju 5° C Torek, 23. 2024
17.05.2021
13:33
RK Brežice, Matej Kučič
Foto: arhiv ePosavje
V 1. B slovenski rokometni ligi je znan razpored tekem v Ligi za prvaka in Ligi za izpad. Brežičani so si v zadnji tekmi rednega dela z zmago proti Škofljici kupili vstopnico za ligo za prvaka.

Brežičani in Krčani v Ligi za prvaka

BREŽICE Po odigranih srečanjih rednega dela 1. B slovenske rokometne lige so znani udeleženci Lige za prvaka in Lige za izpad. Prvenstvo se bo nadaljevalo že ta vikend, 22. maja bodo v Ligi za prvaka Brežičani gostovali pri ekipi RD Herz Šmartno, Krčani bodo gostili ekipo RK Dol TKI Hrastnik.

Poleg omenjenih štirih ekip so v Ligi za prvaka še rokometaši ŠD Mokerc - KIG in RK Sviš Ivančna Gorica. Z 22 točkami najbolje kaže ekipi RD Herz Šmartno, dve manj imajo RK Sviš, Krčani so na tretjem mestu s 15 točkami, Brežičani jih imajo dve manj in so na 5. mestu lestvice Lige za prvaka.

Sevničani v ligi za izpad

V Ligi za izpad bodo Sevničani v zadnjih pet krogov vstopili kot najboljša ekipa spodnjega dela lestvice, z 12 točkami jih imajo pet več od drugouvrščene ekipe v Ligi za izpad RK Grosuplje. V soboto bodo v domači dvorani gostili ekipo RD Alples Železniki.

Sevničani bodo sicer do konca prvenstva tri tekme odigrali v domači dvorani, edino gostovanje imajo po razporedu tekmovanja predvideno v začetku junija v Črnomlju. Glede na visoko prednost Sevničanov pred ostalimi ekipami, osem točk pred Škofljico, Železniki in Rudarjem, lahko z veliko gotovostjo zapišemo, da bodo Sevničani tudi v naslednjih sezoni igrali v 1. B slovenski rokometni ligi.

(eP)

rokomet
rk brežice
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi