Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
05.10.2020
09:09
Karate klub Brežice v Ljutomeru
Foto: Karate klub Brežice
V soboto, 3. oktobra 2020, je v Športni dvorani Ljutomer po daljšem premoru potekala prva karate tekma na državnem nivoju, in sicer ekipno državno prvenstvo.

Kadetinje Karate kluba Brežice državne podprvakinje v bojih

Mlajše kadetinje do brona v katah

LJUTOMER Karate klub Brežice sta izjemno dobro zastopali dve ekipi, ena v katah in ena v borbah. Katašice so osvojile bron, borbašice pa srebro, spremljala sta jih trenerja Sašo Vaš in Metka Galič.

Maja Lakner, Maja Lazanski in Tjaša Petković

V dopoldanskem času so najprej nastopile Maja Lakner, Maja Lazanski in Tjaša Petković v kata timu – ekipi mlajših kadetinj. V polfinalu so izvajale kato Kururunfa in z rezultatom 2:3 za las zgrešile finale, kljub temu, da so nastopile zelo suvereno, mojstrsko in prepričljivo, za kar jim gredo vse čestitke. Na koncu so osvojile tretje mesto in bronasto odličje. Glede na to, da so njihove nasprotnice iz Postojne tudi v finalu za las izgubile proti ekipi iz Kranja z rezultatom 2:3, kaže na to, da so vse tri ekipe s slovenskega vrha v podobno dobri formi in da bo boj za pokalne zmagovalke na naslednjih dveh tekmah še kako zanimiv.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Ekipno državno prvenstvo v karateju

Ela Petan, Ana Sever, Saša Petković in Ajda Golač

Veliko veselja pa je prinesla ekipa kadetinj, ki so se pomerile v bojih v postavi Ela Petan, Ana Sever, Saša Petković ter sposojena tekmovalka iz KK Seki, Ajda Golač. Dekleta so se v prvem krogu pomerila s KK Mawashi iz Postojne in po uvodnem porazu Golačeve in zmago Petkovićeve je odločitev o zmagovalcu padla na pleča Ele Petan, ki je svojo nasprotnico premagala kar s 4:0 in nam zagotovila napredovanje v polfinale. Sledile so favorizirane Polzelanke. S taktično spremembo postave je klubu vodstvo in točkovno razliko zagotovila Ela Petan, ki je v prvi borbi slavila s 3:0, sledil je remi Petkovičeve in poraz Severjeve z 0:2.

Boj za naslov izenačen vse do konca

Dekleta so se zaradi boljše točkovne razlike uvrstila v finale, kjer so se pomerila z KK Ljubljana. V prvi borbi, z glavo večjo Lampičevo, se je zopet odlično odrezala Ela Petan, ki je priskrbela uvodno prednost z zmago z minimalno prednostjo, sledil je poraz Golačeve z 0:1 in odločitev o naslovu prvakinj je bila v rokah Saše Petković. Boj je bil tesen in izenačen vse do konca, v zadnjih sekundah pa so sodniki Sašino akcijo kaznovali kot premočno, nasprotnici pa dodelili točko za tehniko v telo, zato so se dekleta zasluženo razveselila svoje prve ekipne medalje na državnem prvenstvu.

(Karate klub Brežice, eP)

karate klub brežice
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja