Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
13.09.2021
09:07
Fight club Shony v Budimpešti
Foto: Fight club Shony
Med 10. in 12. septembrom je v Budimpešti potekal prvi kvalifikacijski karate turnir za nastop na evropskem in svetovnem prvenstvu v letu 2022. Evropsko prvenstvo bo na Češkem, svetovno v Turčiji.

Brežičanke na močnem karate turnirju v Budimpešti

BREŽICE Na 24. Odprtem prvenstvu Budimpešte je nastopilo 1039 tekmovalcev iz 34 držav vsega sveta, kar nazorno priča o tem, da omenjeno tekmovanje velja za enega najmočnejših v Evropi. Glede na to, da so v ožjem izboru za nastop obeh prvenstvih tudi tri Brežičanke, so v Budimpešti nastopile Tjaša Petković, Saša Petković in Ela Petan.

Kot pravijo v Fight clubu Shony, v katerem trenirajo omenjene Brežičanke, se po dvotedenskem premoru nahajajo na začetku cikla v sklopu priprav na največja tekmovanja. Tako so na tekmi nastopili s ciljem, da pridobijo pomembne informacije o konkurenci in o lastnih pomanjkljivostih, ki bodo služile kot izhodišče za nadaljnji trening.

Saša Petković

Vseeno pa je prijetno presenetila Saša Petković, 15-letna kadetinja, ki se je v starejši kategoriji mladink (do 18 let) nad 59kg, prebila v boje za medalje. V šestnajstini finala je bila prosta, po zmagi v osmini finala nad Mesarošovo (Slovaška) in četrtfinalu nad Zachovo (Danska), je že dišalo po odličju. Polfinale z Fleisherjevo (Madžarska) se je končalo z 0:0, zato so o napredovanju odločili sodniki in ni bilo pričakovati, da bodo glasovali proti domačinki. Saša se je v finalu repasaža za bron pomerila z Comanovo (Romunija), začela zelo dobro in odločno, po nekaj usodnih napakah, ki jih nasprotnice na tako velikih tekmovanjih hitro kaznujejo, pa je bron žal pripadel Romunki.

Ela Petan in Tjaša Petković

Ela Petan je na tekmovanju nastopila po odmoru od napornih priprav na EP, že prvi krog pa ji je namenil Vlasakovo, trenutno vodilno na svetovni rang lestvici, proti kateri je žal klonila. Vlasakova je v polfinalu izgubila z Latvijko, zato je Ela ostala brez možnosti repasaža. Športna sreča tudi Tjaši ni bila namenjena, pot do vidnejšega dosežka, ji je zaprla Poljakinja.

Na blazinah že prihodnji vikend

Že prihodnji vikend Ana Sever, Saša in Tjaša Petković potujejo v Kranj na zadnjo tekmo Pokala Slovenije 2021, Ela pa gre že v sredo v lov po nove točke svetovne rang lestvice na svetovni pokal v Istanbul.

Fotogalerija (Foto: arhiv ePosavje):

Fight club Shony

brežice
borilni športi
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja