Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
14.11.2022
08:25
V soboto, 12. novembra 2022, je v Slovenskih Konjicah potekalo mladinsko državno prvenstvo. Za priznanje najboljših v državi se je potegovalo 343 tekmovalcev iz 49 klubov.

Državno prvenstvo v karateju

SLOVENSKE KONJICE Brežiški karateisti so se domov vrnili z dvema srebrnima in dvema bronastima medaljama. Prvi so na tatami stopili naši reprezentanti. Luka Cicvarić je med kadeti v prvem krogu dobil najboljšo oceno in tako stopil do finala, kjer pa je za pičlih deset stotink moral priznati premoč reprezentančnega kolega Lukata Beleja ter na koncu osvojil naslov podpravaka Slovenije.

Lukov uspeh sta pospremili naši tekmovalki Maja Lakner in Maja Lazanski. Lazanski se je v obeh krogih z vodilno oceno v skupini brez težav prebila v finale, kjer je nastopila samozavestno, a je tako kot Luka morala priznati premoč sotekmovalke Alje Kontrec ter osvojila naslov podprvakinje Slovenije. Nekoliko grenak priokus pa je pustil nastop Laknerjeve. Prvi krog je z drugo najboljšo oceno obeh skupin skupaj gladko prišla naprej, v drugem pa kljub četrti najboljši oceni zaradi izgube ravnotežja in smole z žrebom morala zaključiti tekmovanje.

Starejšim tekmovalcem so sledili naši najmlajši. Prva je nastopila Mia Kajtna in se z zmago tri proti dva prebila do polfinala, kjer pa je morala priznati premoč kasnejše zmagovalke Lane Husič, sama pa osvojila bronasto odličje.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Med kata malčice je nastopila Eva Strgar, ki je svojo kato izvedla suvereno in za las z dva proti tri boj izgubila. Priložnosti boja za medaljo tokrat na žalost ni dobila. Podobno izkušnjo so imele tudi naša pogumna dekleta Angelika Li Žičkar, Kim Kerin, Aria Zofič in Sinja Bončina, ki so nastopale odločno ter pokazale, da so vsako tekmo boljše. Kljub temu so tokrat morale zahtevno tekmovanje zaključiti brez medalje.

Med malčki je nastopil Gašper Štern, ki se je z zmago prebil do polfinala kasneje pa osvojil odlično bronasto medaljo. Gašper je izžareval odločnost in zbranost ter dokazal, da se trdo delo obrestuje.

Zadnji je nastopil Niko Cicvarić, ki je v boju z močnim nasprotnikom priznal poraz. Zaradi smole priložnosti boja za medaljo ni dobil ter tokrat tekmo končal predčasno.

Državno prvenstvo je eno najmočnejših tekmovanj v Sloveniji, naši tekmovalci pa so pokazali, da so delavni in pogumni ter da vsak poraz izkoristijo za pogon naprej. Naslednja tekma jih čaka že to soboto, 19. novembra, ko se bodo preizkusili na mednarodnem turnirju Ljubljana OPEN.

Karate klub Brežice

karate klub brežice
borilni športi
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice