Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
30.09.2019
11:33
Foto: Karate klub Brežice
Zadnjo sončno nedeljo v septembru je v Rogaški Slatini v Športni dvorani Janina potekal 19. pokal občine Rogaška Slatina v karateju, ki se ga je udeležilo 14 slovenskih klubov.

Dvojna zmaga Saše Petković v Rogaški Slatini

Zmagala tudi Tjaša Petković in Jaka Cerjak

ROGAŠKA SLATINA Na turnirju so sodelovali so tudi mladi karateisti iz Karate kluba Brežice. Domov so prinesli kup odličij, od tega štiri zlata. Najbolj je izstopala Saša Petković, ki je zmagala tako v katah kot v borbah, njena mlajša sestra Tjaša Petković je zmagala v borbah in osvojila še dve bronasti odličji v katah, Jaka Cerjak pa je zmagal v borbah. Ostali so domov prinesli bronasta odličja v katah.

Karate klub Rogaška Slatina se je ponovno potrudil in pripravil lepo organizirano tekmo, ki naj bi bila spodbuda za vse tekmovalce. Dopoldan so najprej nastopili karateisti v katah. Za Brežičane so tekmovale Maja Lakner, Maja Lazanski, Tjaša Petković in Saša Petković. Maja Lakner je nastopila najbolj tehnično dovršeno in elegantno, vendar ji je do zmage zmanjkalo nekaj dodatne moči. Na koncu je osvojila bronasto odličje. Maja Lazanski je iz tekme v tekmo boljša. Tokrat je nastopila že zelo suvereno in v polfinalu za las izgubila dvoboj proti tekmovalki iz Velenja in na koncu osvojila tretje mesto. Če bi imela možnost repasaža, ki pa ga na tem tekmovanju niso izvajali, bi izvedla še katero od mojstrskih kat in tako pokazala vse svoje znanje. Tako pa je osvojila tretje mesto in še eno bronasto odličje podobno kot Tjaša Petković, ki kate trenira nekoliko manj, je pa zaradi dela v kata timu zelo napredovala na vseh področjih.

Fotografije (Foto: Karate klub Brežice):

Saša Petković, ki se je treninga kat resneje lotila v zadnjem mesecu, saj se kot reprezentantka bolj posveča borbam, pa je tokrat presenetila vse in z dvema mojstrskima katama zmagala ter osvojila svoje prvo zlato odličje v katah. Saša je pokazala ogromno srčnosti, entuziazma in borbenosti. Obe kati, Seipai in Seienchin, je izvedla z veliko mojstrskega znanja in prepričala tako publiko kot sodnike. Sašin uspeh je navdihnil tudi brežiški kata tim (Maja Lakner, Maja Lazanski, Tjaša Petković), ki je v nadaljevanju nastopil izjemno dobro in bi po mnenju mnogih moral zmagati, je pa žal izgubil z 1 : 2 proti ekipi iz Velenja. Kata tim je tako osvojil bronasto odličje, kar je za Tjašo Petković pomenilo, da je tokrat prišla do kar treh medalj.

V športnih borbah so brežiške barve zastopali 3 borci in prav vsem trem je uspel preboj do samega vrha. Tjaša Petković, sedaj že konstantna osvajalka medalj, je v polfinalu kategorije deklic do 40kg premagala Niko Polak iz Celja (3:0), v finalu pa s 3:1 Tinkaro Krumpak iz Rogaške. Saša Petković se je po odsotnosti Lare Kramberger iz Polzele uvrstila direktno v finale, kjer je kar s 5:0 ugnala Niko Verdev in zasluženo osvojila zlato medaljo. Svojo prvo zlato medaljo v športnih borbah je v kategoriji kadetov do 52kg osvojil Jaka Cerjak. Jaka je v polfinalu s 3:3 zaradi dosežene prve točke premagal Gašperja Štigla iz Sevnice, v samem finalu pa s 7:7 in prve dosežene točke Mitjo Kuraja iz Rogaške.

Ana Sever in Ela Petan sta zaradi napornega uvoda v tekmovalno sezono tekmovanje izpustili, saj ju skupaj s sestrama Petković že v petek čaka velika preizkušnja na izjemno močnem tekmovanju Croatia Open, ki bo potekalo na Reki.

Karate klub Brežice

brežice
karate klub brežice
borilni športi
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja