Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
20.09.2022
12:08
Foto: Karate klub Brežice
Na mednarodnem turnirju v Kranju so karateisti iz KK Brežice osvojili 14 kolajn. Zastopala jih je močna ekipa 16 katašev, so sporočili iz kluba.

Brežiški karateisti do 14 kolajn

V soboto, 17. 9. 2022, je v Kranju potekal mednarodni turnir v karateju Kranj Open 2022. Nastopilo je 261 tekmovalcev iz 45 -ih klubov iz treh držav. Karate klub Brežice je zastopala močna ekipa 16 katašev, od katerih so bili trije starejši, že uveljavljeni tekmovalci in tudi člani slovenske kata reprezentance Maja Lazanski, Maja Lakner in Luka Cicvarić ter trinajst mlajših tekmovalcev, med njimi tudi začetniki. Za vse je bila to uvodna tekma v jesensko sezono, ki so se je udeležili po dobrih pripravah v avgustu in septembru. Rezultat dela se je pokazal v izjemnem izkupičku, saj so že na prvem tekmovanju osvojili kar 14 odličij, 11 v posamičnih in tri v ekipnih nastopih. V svojih kategorijah so zmagali Gaja Štern, Gašper Štern, Niko Cicvarić in Maja Lazanski, ostali pa so si priborili tri srebrna in sedem bronastih odličij.

Lep uspeh mlajših karateistov

Najprej je v kategoriji najmlajših (8-6 kyu) nastopil Ian Tomše, ki si je v treh krogih priboril bronasto odličje. Gaja Štern in Mia Kajtna pa sta nastopili v kategoriji najmlajše, kjer je z odlično koncentracijo zmagala Gaja, Mia pa je osvojila tretje mesto. V Kategoriji malčice (8-6 kyu) je zelo dobro nastopila nadarjena Sofia Popijač in za las zgrešila finale ter v repasažu osvojila bronasto odličje. Med malčki (8-6 kyu) je Gašper Štern premagal vse svoje nasprotnike ter se veselil zlate kolajne. Mia, Sofia in  Gaja Štern so nastopile tudi v kata timu in po odlični izvedbi kate osvojile drugo mesto. Najmlajši člani so pokazali veliko veselja do karateja in velik napredek.

V kategoriji dečki (8-4 kyu) so nastopili Žan Lubšina, Niko Cicvarić in Gal Budič. V posamični tekmi je bil najbolj uspešen Niko Cicvarić, ki je v treh kolih  prepričljivo zmagal. Niko in Gal sta kasneje skupaj z Gašperjem Šternom nastopila tudi v ekipnem nastopu in skupaj so osvojili še eno bronasto odličje. V kategoriji deklic (8-4 kyu) so nastopile Sinja Bončina, Kim Kerin, Aria Zofič in Angelika Li Žičkar. V repasažne boje sta se uspeli uvrstiti Sinja in Kim, a jima je tokrat do medalje malo zmanjkalo, tako da sta obe pristali tik pod stopničkami na petem mestu. V ekipnem nastopu pa so Aria, Kim in Angelika osvojile drugo mesto in srebrno odličje.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Navdušili tudi starejši tekmovalci

Po nastopih mlajših kategorij so na tatami stopili tudi naši starejši tekmovalci, ki so ponovno navdušili. Med kadetinjami so nastopile Santeja Ivnik, Maja Lakner in Maja Lazanski. Za Santejo je bil to prvi nastop v tej težki konkurenci in se ji tokrat še ni uspelo prebiti v boj za kolajne, čeprav je svojo kato zelo solidno izvedla. Obe Maji pa sta bili izjemni. Po mojstrsko izvedenih katah Seipaj, Kururunfa, Paiku in Suparimpei je v močni mednarodni konkurenci zmagala Maja Lazanski, Maja Lakner pa je osvojila tretje mesto, čeprav je pred kratkim prebolela Covid 19. Obe Maji velja posebej pohvaliti za borbenost, izjemno lepo tehnično izvedbo in napredek, ki ga kažeta iz sezone v sezono. Med kadeti je nastopil 14-letni Luka Cicvarić in po vrhunsko izvedenih katah Annan Dai, Ohan Dai in Suparimpei osvojil tretje mesto, čeprav je na tej tekmi po mnenju mnogih pokazal največ.

Vsi trije najboljši kadeti so nastopili tudi v višji kategoriji med starejšimi mladinci z željo, da se pomerijo tudi z bolj izkušenimi nasprotniki. Vsi trije so ponovno potrdili svojo odlično pripravljenost in velik talent, ki bo prav gotovo tudi v prihodnosti poskrbel, da se za odlične uvrstitve  slovenskih katašev ni treba bati. Maja Lazanski je po štirih izjemnih nastopih osvojila še eno bronasto odličje, Maja Lakner je osvojila peto mesto, najmlajši med njimi Luka Cicvarić pa je z izjemnimi nastopi, ki so iz tekme v tekmo še boljši, osvojil srebrno odličje, po tem ko je v finalu za eno zastavilo izgubil proti 18-letnemu Timiji Močniku. Vse tri naše najboljše tekmovalce velja res pohvaliti, saj so dokazali, da bodo slovenski vrh krojili prav brežiški kataši.

Tekmovanje so spremljali trenerji Christian Kajtna, Darko Cicvarić, Andrejka Dvornik in Metka Galič, ki so bili nad svojimi varovanci navdušeni in jim pripravljajo še večje izzive, saj upravičeno pričakujejo uspešen nastop na bližajočem se balkanskem prvenstvu in ostalih mednarodnih tekmovanjih.

(Karate klub Brežice, eP)

karate klub brežice
borilni športi
brežice

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja