Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
28.11.2022
08:21
Karate klub Brežice v Kozjem
Foto: Karate klub Brežice
V nedeljo, 27. novembra 2022, je Karate klub Kozjansko in Obsotelje v večnamenskem centru Kozje organiziral že tradicionalni karate turnir »Kozjanski zmaj open 2022«.

Kozjanski zmaj open 2022

KOZJE Turnirja se je udeležilo 18 slovenskih klubov, ki so na tekmo pripeljali skoraj 200 tekmovalcev. Tekmovali so v borbah na tarčo, v katah, v katah ekipno in v prostih borbah. Karate klub Brežice je zastopala ekipa 14-ih tekmovalcev širšega izbora klubske reprezentance brez treh najboljših kadetov, ki so člani slovenske reprezentance in so ta vikend imeli druge zadolžitve. Brežičani so nastopili odlično, osvojili so kar 25 odličij, od tega 7 zlatih, 8 srebrnih in 10 bronastih. Brežiške uspehe je ves čas nagrajeval aplavz brežiških navijačev, družinskih in drugih članov brežiških tekmovalcev, ki so jim bili za podporo in navijanje še kako hvaležni.

Tekmovanje je potekalo v kategorijah, kjer so se pomerili med seboj enako stari tekmovalci s podobnim znanjem oz. osvojenimi pasovi. Najmlajše kategorije belih in rumenih pasov so bile organizirane tako, da se je vsak pomeril z vsakim v skupini. Zmagal je tisti, ki je osvojil največ zastavic. Starejše kategorije pa so tekmovale po sistemu izločanja.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Najprej so se Brežičani pomerili v borbah na tarčo. Tekmovanje traja 30 sekund in oba tekmovalca pokažeta kar največ borbenih tehnik na tarčo, ki se je ne smeta dotakniti. V tej kategoriji sta od brežiških karateistov zmagala Gašper Štern in Urban Gregorevčič. Srebrni odličji sta osvojila Žan Lubšina in Sofia Popijač, bronasta pa Gal Budič, Gaja Štern, Mia Kajtna, Angelika Li Žičkar in Kim Kerin.

V kategoriji kate posamično je nastopilo vseh 14 Brežičanov. Zlata odličja so osvojili Eva Strgar, Sofia Popijač in Žan Lubšina, srebrna Gašper Štern, Urban Gregorevčič, Gaja Štern, Kim Kerin in Santeja Ivnik ter bronasta Ian Tomše, Gal Budič, Mia Kajtna, Aria Zofič in Sinja Bončina.

V kata timih (ekipnih kata nastopih) sta zmagala dva brežiška tima, in sicer malčice (Mia Kajtna, Eva Strgar in Sofia Popijač) in deklice (Kim Kerin, Aria Zofič in Angelika Li Žičkar), srebrno odličje pa je osvojil kata tim dečkov v sestavi Gašper Štern, Gal Budič in Urban Gregorevčič.

Po vseh osvojenih odličjih velja pohvaliti prav vse tekmovalce, izstopala pa je Sofia Popijač z osvojenimi dvema zlatima in enim srebrnim odličjem. Na koncu so razglasili tudi najbolj uspešen klub, ki je po 25-ih osvojenih odličjih postal prav Karate klub Brežice, kar kaže na izjemno dobro delo v klubu. Trenerji Christian Kajtna, Andrejka Dvornik in Metka Galič so bili na svoje tekmovalce več kot ponosni in so se veselili prav vsake dobre izvedbe. To je bila letos zadnja množična tekma za Brežičane, v decembru pa bo brežiški klub organiziral še Pokal osnovnih šol Posavja v katah. Potem sledijo zaslužene počitnice, v novem letu pa novi izzivi, nova tekmovanje in izpiti za višje pasove. 

Karate klub Brežice

borilni športi
karate klub brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja