Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
05.07.2021
14:02
Foto: www.teniskisvet.si
Zmagovalci Telemach 2. moške članske lige so postali igralci TK Brežice, ki so v velikem finalu s 3:2 v zmagah ugnali ekipo TK Nova Gorica.

Brežičani v prvi ligi

Še drugo leto zapored se je v velikem finalu ustavilo igralcem TK Nova Gorica. Ti so v lanski sezoni tesno z 2:3 v zmagah klonili proti TK Maja Matevžič, tokrat pa je njihovo napredovanje med elito preprečila ekipa TK Brežice. V sobotnem polfinalu so Brežičani brez boja premagali TK Luka Koper, medtem ko je Nova Gorica s 3:1 strla odpor TK Goja tenis. 

Ob odličnem vzdušju v Brežicah ni manjkalo niti odličnega tenisa. Ekipi, ki sta blesteli že v rednem delu tekmovanja, sta v finalu dokazali, da sta si povsem zaslužili igranje v nedeljskem dvoboju za napredovanje v Telemach 1. moško člansko ligo. Finalni obračun so bolje pričeli gostje iz Nove Gorice, ki so povedli na krilih Matica Bevčarja. Preobrat domačih sta zrežirala Borut Žičkar, ki je slavil tesno zmago z 10:8 v tretjem nizu proti Nejcu Lavrenčiču, ter Benjamin Beliš, ki je bil boljši od Ambroža Kodelje.

Novogoričani se niso predali. Rezultat je na 2:2 poravnal Bor Zorzut, ki je bil v treh nizih boljši od Marka Sabolčkega, prav igralca, ki sta gostom priborila točki v dvobojih posameznikov, Zorzut in Bevčar, pa sta poizkušala priti še do ključne zmage v dvojicah. Na drugi strani sta domače zastopala Beliš in Matic Sotler. Prvi niz je pripadel Zorzutu in Bevčarju, a Beliš in Sotler sta imela odgovor. Drugi niz sta dobila z rezultatom 6:3, v tretjem pa zmagovalca potrdila s 14. točko v nizu.

Fotogalerija (Foto: www.teniskisvet.si):

Telemach 2. moška članska liga

Polfinale, 3.7.2021
TK Brežice : TK Luka Koper b.b. (5:0)
TK Nova Gorica : TK Goja tenis 3:1

Finale, 4.7.2021: TK Brežice : TK Nova Gorica 3:2

(www.teniskisvet.si, eP)

brežice
tenis

Pridružite se nam