Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
21.02.2022
12:58
Jure Švalj, RK Krško
Foto: arhiv ePosavje
Po dvanajsti zmagi v trinajstih srečanjih v 1. B slovenski rokometni ligi Krčani ohranjajo trezno glavo. "Da smo prvi na lestvici, to še nič ne pomeni," pred nadaljevanjem prvenstva pravi Jure Švalj.

"Poznala se je utrujenost ..."

KRŠKO Mladi krški rokometaš Jure Švalj (20) je na sobotni tekmi proti Črnomlju dosegel šest zadetkov in z dobro igro potrdil razloge, da ga v slovenski mladinski reprezentanci rad vidi tudi selektor Saša Praprotnik. O zmagi nad ekipo Črnomlja pravi, da so odigrali super tekmo in zasluženo zmagali. "Malo se je poznala neuigranost, ampak tu ne smemo iskati izgovorov," pravi Švalj. Trener Krčanov Ale Kukavica je dodal, "da je zanesljiva zmaga plod zavzete in odgovorne igre vseh igralcev od prve minute, kakor smo se dogovorili pred tekmo. Vesel sem, da je vseh 16 igralcev dobilo priložnost za igro. To je bil naš drugi dogovor pred tekmo in nekateri fantje so dobro izkoristili priložnost."

O delitvi točk v Izoli

V krškem klubu so z enim očesom spremljali tudi srečanje v Izoli, kjer so v boju za vrh lestvice domačini odigrali neodločeno z ekipo Škofljico, naslednjimi nasprotniki Krčanov. Kukavica pravi, da si ne želijo biti odvisni od drugih. "Imamo mesto, kjer imamo vse v svojih rokah in tako bomo delovali tudi naprej," je odločen trener. Pritrdil mu je tudi Švalj. "Smo prvi na lestvici, ampak to še nič ne pomeni. Čaka nas še kar nekaj tekem, ki jih moramo obvezno zmagati in tako nabirati nove točke."

RK Krško, ekipa

Naslednja postaja: Škofljica

Krčane zdaj v naslednjem krogu čaka gostovanje pri ekipi Škofljice. "Z dobro obrambo in realizacijo čistih priložnosti verjamem, da se bomo iz Škofljice vrnili z novima dvema točkama," napoveduje 20-letnik desni zunanji igralec Jure Švalj. 

"Imamo svoje cilje, vsako tekmo gremo na zmago"

Ale Kukavica ga je dopolnil, da bo potrebno domačo tekmo proti Škofljici pozabiti. Krčani so v 4. krogu prvenstva tekmo prepričljivo dobili z rezultatom 38:22. "Škofljica ima dobro ekipo, toda kot sem že večkrat dejal, mi imamo svoje cilje in gremo vsako tekmo na zmago. Nasprotnika spoštujemo, toda če sledimo svojim ciljem, gremo po novi dve točki. Želimo nadaljevati v tem ritmu in osvajati točke," je zaključil trener.

(eP)

rokomet
rokometni klub krško
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja