Skip to main content
V Posavju 8.4° C Četrtek, 25. 2024
10.05.2022
14:11
Marko Sintič, RK Krško
Foto: arhiv ePosavje
V 1. B slovenski rokometni ligi so minuli vikend odigrali srečanja 24. kroga, obe posavski ekipi sta počivali. Odločeno je že skoraj vse, a boj za naslov naj strelca lige je še odprt.

Cigler in Sintič za naziv naj strelca lige

SEVNICA V 1. B slovenski rokometni ligi je že znano, da bodo v ligi višje v naslednji sezoni igrali krški rokometaši. Sevničani bodo sezono končali v sredini lestvice, a za razliko od Krčanov jih do konca sezone čakajo še tri srečanja, vsa tri v domači dvorani. Tako bodo v soboto, 14. maja, gostili Alples iz Železnikov, 20. maja ŠD Mokerc - KIG, v zadnjem krogu pa novomeško Krko.

155 zadetkov na 19 tekmah / 153 zadetkov na 21 tekmah

In če je na lestvici več ali manj jasno vse - Krčani morajo za potrditev 1. mesta čez dobra dva tedna doma premagati predzadnje Alples Železnike, je na lestvici strelcev lige bolj zanimivo. Na prvih dveh mestih lestvice strelcev sta namreč dva posavska rokometaša - Sevničan Luka Cigler je v 19 tekmah dosegel 155 zadetkov, v povprečju 8,2 zadetka na tekmo. Na dveh tekmah več je kapetan Krčanov Marko Sintič zbral 153 zadetkov (7,3 na tekmo), enako številko zadetkov ima na svojem računu (ob dveh srečanjih manj) Novomeščan Uroš Knavs (v povprečju 8,1 zadetek na tekmo).

Knavs in Cigler sta imela več priložnosti iz sedmih metrov

Iz uradne statistike Rokometne zveze Slovenije je razvidno, da sta Cigler in Knavs dobila več priložnosti za zadetke po strelih z najstrožje kazni (7m). Cigler je namreč dosegel 22 zadetkov iz 28 poskusov (78%), Knavs pa 24 iz 33 poskusov (73%), Sintič pa je v celotni sezoni le sedemkrat stal na beli črti na sedmih metrih (in dosegel štiri zadetke).

krško
sevnica
rokomet
rokometni klub krško
rk sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi