Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
01.07.2022
09:34
Plesno društvo Imani Brežice
Foto: PD Imani Brežice
Na zaključku sezone 2021/22 v mesecu juniju so na državnem prvenstvu PZS v Medvodah tekmovalci hip hopa Plesnega društva Imani Brežice osvojili odlična mesta.

Uspehi tekmovalcev Plesnega društva Imani v 15. jubilejnem letu

BREŽICE Tako so 6. mesto v kategoriji mala skupina člani osvojile Neli Bokor, Nika Jerončič, Neli Kovačič, Tinkara Lovše, Nika Špolar, Naomi Šporar in Pika Zbašnik, 7. mesto v kategoriji duo otroci Julija Pavlič in Larisa Putrih Šetinc, 10. mesto v kategoriji duo člani Pika Dukič in Hana Lopatič.

Zala Kvartuh, Neja Malus, Mia Sekulo, Karla Strniša, Vanessa Volk in Lana Vugrek so v kategoriji male skupine otroci zasedle 15. mesto, Liza Baznik in Evelina Pernišek pa v kategoriji duo mlajši mladinci 20. mesto.

Dolgoletni zelo uspešni tekmovalki Ana Binter in Lenja Šimunovič, ki se lahko pohvalita tudi z odlično uvrstitvijo iz lanskega evropskega prvenstva, pa se zaradi poškodbe državnega prvenstva žal nista mogli udeležiti. Z odličnim rezultatom se je paroma Juliji Pavlič in Larisi Putrih Šetinc ter Piki Dukić in Hani Lopatič uspelo uvrstiti na evropsko, ki bo prvi teden v juliju v Skopju in na svetovno prvenstvo, ki bo v mesecu oktobru v Gradcu. Opisanim uspehom pa se pridržujejo še doseženi uspehi čez celo šolsko leto iz sekcije sodobni ples in sicer dve zlati priznanji, ki sta ju prejeli skupini, Sodobni ples 1-3 in Ka' Bavidas Pelera na festivalu PIKA MIGA in ŽIVA pod koreografskim vodstvom Sanje Spirić, štiri srebrna priznanja, ki so jih na regijski reviji plesnih skupin Dolenjske, Bele Krajine in Posavja prejele plesne skupine Sodobni ples 1, Balet 1, Vateja Mavada in Ka' Bavidas Pelera, pod koreografskim vodstvom Sare Levičar in Sanje Spirić ter bronasto priznanje, ki sta ga prejeli v duetu Živa Flajs in Ajda Vehabović na 30. državnem tekmovanju mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1 pod koreografskim vodstvom Sanje Spirić. Udeležili pa smo se tudi dveh festivalov tekmovalnega značaja.

PD Imani Brežice

Na festivalu Master Dance Festival Lukec Open so plesalci sodobnega plesa in hip hopa prejeli tri zlata priznanja, in sicer trije pari pod trenerskim vodstvom Valentine Zajtl: Julija Pavlič in Larisa Putrih Šetinc, Ana Binter in Lenja Šimunovič, Pika Dukič in Hana Lopatič. Elitno srebrno priznanje sta prejeli skupini Ka' Bavidas Pelera in plesna skupina Vateja Mavada. Obe skupini sta priznanja osvojili pod koreografskim vodstvom Sanje Spirić.

Na festivalu Libero Dance pa so plesalci hip hopa osvojili pet elitnih srebrnih priznanj, in sicer vsi naši tekmovalni pari ter članska mala skupina pod koreografskim vodstvom Valentine Zajtl in solo plesalka Živa Vrhovšek pod trenerskim vodstvom Tjaše Oštir. Elitno bronasto priznanje je osvojil hip hop duo Evelina Pernišek in Liza Baznik ravno tako pod trenerskim vodstvom Tjaše Oštir.

Vir: PD Imani

pd imani brežice
brežice
ples
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja