Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
25.11.2021
10:14
Članska ekipa POK Krško
Foto: POK Krško
Potem ko so krške odbojkarice na domačih tleh premagale vedno neugodni Logatec, so na prvenstveni tabeli skočile kar za dve mesti.

V 5. krogu premagale Logatčanke

LOGATEC Igralke Posavskega odbojkarskega kluba Krško so v 5. krogu državnega prvenstva 3. lige Zahod gostile odbojkarski klub Okna Nagode Logatec ter močne nasprotnice, ki so na prvenstveni lestvici zasedale mesto Krčankami po hudem boju premagale s 3:1 (25:18, 25:21, 17:25, 25:21).

Krške članice so bile sicer v prvem krogu proste, tekma drugega kroga pa je zaradi koronavirusa v vrstah nasprotnic odpadla, tako da so imele zaradi nenadejanih okoliščin že kar lep zaostanek za vodilnimi ekipami lige in so nujno potrebovale zmago. Obenem pa so se zavedale, da je Logatec v dosedanjem delu prvenstva dobro namučil že kar nekaj ekip, ki naj bi se borile za sam vrh lestvice. Pred Krčankami je tako bila sila zahtevna tekma proti dobro motiviranemu nasprotniku, ki je želel tudi proti krškemu klubu pokazati, da se lahko kosa z najboljšimi.

Prva domača zmaga v letošnji sezoni

»Pokovke« so sicer silovito odprle tekmo ter si priigrale lepo prednost v prvem nizu, katero so kljub precejšnjemu nihanju uspele zadržati do konca niza. Dosti bolj napet je bil nato drugi niz, ki pa je tudi ob bučni podpori s tribun prav tako pripadel domačinkam. Krčanke so nato nekoliko popustile v tretjem nizu, ko so gostje prevladovale v praktično vseh segmentih odbojkarske igre in je tudi zasluženo mirno pripeljale niz do konca.

So pa zato Krčanke svojo kvaliteto znova dokazale v četrtem nizu, ko so se po slabi igri v prejšnjem setu vendarle uspele pobrati ter nadigrati svoje nasprotnice. Večji del so bile boljši nasprotnik in si tudi pred zaključno žogo priigrale lepo prednost. Toda tekme nikakor niso znale zaključiti. Nasprotnice so začele taliti prednost, trener domačih je poizkusil tudi z menjavo, ki pa vseeno ni prinesla željenega uspeha. Ko se je nasprotnik približal na vsega tri točke zaostanka, je bilo potrebno klicati celo minuto odmora, ki je ravno dovolj porušila zbranost nasprotne serverke, da je žogo poslala za zadnjo črto. Nova zmaga, prva domača v letošnji sezoni, je bila tu.

Po petih krogih druga zmaga

Odbojkarice POK-a so tako po petih kolih dosegle še svojo drugo zmago ob enem samem porazu in tako na prvenstveni lestvici devetih ekip kljub manj odigranim tekmam skočile s šestega mesta na četrto.

Za naslednjimi nasprotnicami Pirančankami, ki so na tretjem mestu odigrale tekmo več, zaostajajo vsega za eno zmago, tako da nas že to soboto v OŠ Jurija Dalmatina Krško ob 14:30 čaka pravi derbi vrha lestvice.

Tadej Mesarič, POK Krško

odbojka
krško
pok krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja