Skip to main content
V Posavju 7.2° C Sreda, 24. 2024
01.12.2021
12:54
RK Krško
Foto: arhiv ePosavje
Po sobotni zmagi v Radovljici so se krški rokometaši v ponedeljek in torek pripravljali na sredin večer. Danes zvečer namreč gostujejo v Izoli, v zaostalem srečanju 7. kroga 1. B lige.

Zvečer v Izoli derbi 1. B rokometne lige

KRŠKO A zaostala tekma 7. kroga 1. B rokometne lige, tekmo so 23. oktobra zaradi virusa v izolski ekipi prestavili na kasnejši datum, ne bo običajna tekma. To bo namreč derbi prvih dveh ekip letošnje lige. Izolani so v devetih odigranih tekmah zabeležili osem zmag in poraz, Krčani so po osmih tekmah še neporaženi - oboji pa so s 16 točkami na vrhu ligaške lestvice.

"Če bomo popolni, lahko pričakujemo ugoden rezultat"

V Krškem so pred gostovanjem na Primorskem optimistični in glede na dobro igro, vzdušje v garderobi in stanje na lestvici kar upravičeno. "Treninga smo izkoristili za saniranje poškodb in pripravo na Izolo. Če bomo popolni, lahko pričakujemo ugoden rezultat tudi v Izoli," pred tekmo pravi trener Krčanov Ale Kukavica, ki je imel v soboto na razpolago 10 igralcev v polju in vse tri vratarje. "Čaka nas najtežje gostovanje do sedaj, odhajamo k močni ekipi Izole," še dodaja trener.

RK Krško v Izoli

Šibanc: "Tekma v Izoli bo trd oreh"

Izolani so v lanski sezoni nastopali v 1. slovenski rokometni ligi, proti njim pa je v dresu Dobove nastopil tudi Alen Šibanc, v letošnji sezoni prvo levo krilo krške ekipe. "Težko primerjam lansko igro v Dobovi z našo letošnjo igro v Krškem. Če sem se v svoji karieri kaj naučil, je to, da je vsaka tekma tekma zase. Verjamem v kvaliteto naše ekipe in da lahko domov odnesemo dve točki. Ne glede, da so prisotne poškodbe in bolezni," pravi Šibanc, med najstarejšimi in najbolj izkušenimi člani krške ekipe.

"Vsakega nasprotnika moraš spoštovati, nikogar se ne smeš bati"

"Kot je že pred časom rekel moj bivši trener v Škofji Loki Gregor Cvijič, moraš vsakega nasprotnika spoštovati, nikogar pa se ne smeš bati. Pričakujem, da bo tekma v Izoli trd oreh in napeti bomo morali vse sile, da ga stremo." Šibanc je izpostavil tudi odlično vzdušje v krški garderobi. "Letos je v ekipi prisotna neka močna pozitivna energija. Po mojem mnenju je to še  najpomembnejši atribut, pomemben za premagovanje nasprotnikov. Če bo tokrat tako, bomo imeli priliko dokazati v Izoli."

(bš, eP)

rokomet
rokometni klub krško
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja