Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
08.08.2021
08:20
Bizjak Tim, DP, Ravne na Koroškem
Foto: PK Celulozar Krško
Na Ravnah na Koroškem je od 28. julija do 1. avgusta potekalo odprto državno prvenstvo Slovenije v plavanju, na katerem so sodelovali tudi posavski plavalci.

Med 350 tekmovalci tudi 9 Celulozarjev

Tim Bizjak do treh medalj

RAVNE NA KOROŠKEM Med 350 tekmovalci iz vseh slovenskih klubov je barve Plavalnega kluba Celulozar Krško uspešno zastopalo sedem plavalcev in dve plavalki. Z dvema srebrnima medaljama na 200 in 400m mešano in bronom na 200m hrbtno je izstopal Tim Bizjak, ki v mladinski konkurenci nastopa prvo leto. Tudi v vseh preostalih nastopih je plaval v finalu in osvojil mesta tik pod odrom za zmagovalce. Odlično je nastopil tudi Jan Kozole, ki je bil med kadeti 4. na 100m hrbtno in 9. na pol krajši razdalji.

V kadetski konkurenci tudi Maša Vasiljevič in Florijan Resnik 

Prvo leto v kadetski konkurenci je s kar tremi finalnimi nastopi uspešno zaključil Florijan Resnik, ki je najviše priplaval na 7. mesto na 200m delfin, bil pa je še 8. v disciplini 400m mešano. Med kadetinjami je Maša Vasiljevič, prav tako prvo leto kadetinja, pripravala kar štiri finalen nastope na 100m delfin ter na 200, 400 in 800 metrov prosto.in 800 prosto ), najvišje se je uvrstila v najdaljši disciplini, na 800m prosto, kjer je bila 8.

Tim Bizjak, Celulozar Krško

Zaradi virusa 14 dni pred prvenstvom rezultati še toliko več vredni

Kot so sporočili iz Plavalnega kluba Celulozara, je bila praktično celotna ekipa plavalcev zaradi vnosa virusa zadnje dve tedna pred glavno tekmo sezone v karanteni brez vadbe. "Rezultati so zato vredni še več, z normalno pripravo pa bi bili še občutno boljši," pravijo. 

Ob omenjenih so na Koroškem nastopili še Matija Osetič, Nejc Kapušin, Maj Zorko, Anej Krušič in Anja Vrščaj.

(eP)

krško
plavalni klub celulozar krško

Pridružite se nam