Skip to main content
Torek, 16. april 2024
02.07.2021
08:52
6. etapa Dirke po Franciji
Foto: ePosavje.com
Britanec Mark Cavendish je zmagovalec 6. etape Dirke po Franciji, 160 kilometrov dolge ravninske etape od Toursa do Châteaurouxa. A kakšna zmaga je to! Tretja zapored na tem prizorišču za Britanca.

* IZ MINUTE V MINUTO *

(12:32) Dirka po Franciji skozi posavske oči 

Šesta etapa Dirke po Franciji se bo začela pet minut pred 14. uro v Toursu, zgodovinskem mestu v osrednji Franciji s 135.000 prebivalci, ki leži rekama Loaro in Cher. Tours je obenem postojanka na eni od romarskih poti proti Santiagu de Composteli. Mesto je izhodišče za ogled znamenitih gradov v dolini Loare, v mestu je živel tudi znameniti H. Balzac.

(13:11) V vasi Blere navijči pripravljeni že tri ure pred prihodom karavane

Da Francozi res živijo za kolesarjenje in kolesarjenje, pokaže slika na enem od krožišč v vasi Blere. Tam so se navijači zbrali ob cesti že tri ure pred prihodom karavane. Že zdaj velja, da je pločnik meja, na cesto ne smeš stopiti. Tu ni pomičnih zapor, vse je zaprto že od zgodnjega jutra. Ni pa tako strog režim kot na cilju 4. etape, policisti pazijo na promet, za prijaznost dobijo 10 točk.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(14:36) Pred kolesarsko karavano še reklamna

Na vsaki od etap pred kolesarsko karavano pride reklamna karavana, ko navijačem ob trasi delijo sponzorske nagrade. In tudi tokrat je bilo tako, a še z dodatkom - pršenjem, škropljenjem navijačev. Poletno!

(15:35) Ko se mimo pripeljejo najboljši

(17:24) Britanec Mark Cavendish tretjič zapored do zmage v Châteaurouxu

Dobra dva kilometra pred ciljem so šprinterski vlaki ulovili ubežnika, ki sta bila v vodstvu večino dirko. V dolgem ciljnem šprintu je bil najboljši Britanec Mark Cavendish, ki je tako še tretjič zapored slavil v tem francoskem mestu. Prvo zmago je v tem mestu ulovil leta 2007, drugo leto pozneje, zdaj pa je dopolnil trojček zmag po trinajstih letih.

(eP)

kolesarstvo

Pridružite se nam

Novice iz Posavja