Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
15.06.2021
13:39
MRD Dobova, okrepitve pred novo sezono
Foto: MRD Dobova
Po dobrih dveh tednih od zadnjega tekme v 1. slovenski rokometni ligi so dobovski rokometaši znova oblekli drese in zavihali rokave pred novo sezono. Ob tem so predstavili tudi nekaj okrepitev.

Dobovčani v novo sezono z okrepitvami

DOBOVA Dobovčani so rokometno sezono 2020/2021 zaključili na 11. mestu, zbrali so 9 zmag in 17 porazov, kot edina ekipa v ligi pa se niti eno njihovo srečanje ni končalo z delitvijo točk(e). Zadnje srečanje v sezoni so odigrali 29. maja, dobrih 14 dni pozneje pa so že zavihali rokave in pričeli s pripravami na novo sezono.

KDO JE ODŠEL? Po lanski sezoni so klub zapustili vratar Tilen Leben, desni zunanji Dean Šešić, desno krilo Dario Raguž, desno krilo Teo Jezernik, krožni napadalec Matej Košir in srednji zunanji Marko Sintič.

KDO JE PRIŠEL? Po dveh sezonah igranja za RK Brežice se je v Dobovo vrnil krožni napadalec Matej Kučič, konkurenco mu bo na tem mestu delal dosedanji član RK Krško Toni Glogovšek, iz krškega kluba pa se v preselil tudi srednji zunanji Nik Rantah. Na desnem krilu bo igral 20-letni Jan Kamnikar, nekdanji član trboveljskega Rudarja in trebanjskega Trima, med vratnicama bo svojo priložnost iskal Denis Strašek (prišel je iz Celja), na mestu desnega zunanjega pa bo igral Vanja Smiljanić.

Blaž Janc za RTVSLO pred polfinalom s Hrvaško

Janc evropski prvak z Barcelono

Rokometaši Barcelone so desetič postali evropski prvaki v rokometu in s tem dosežkom postali najbolj trofejna ekipa v tekmovanju najboljših rokometnih ekip stare celine. V tej sezoni so sicer za Barcelono igrali trije slovenski reprezentanti: Jure DolenecBlaž Janc in Domen Makuc.

(bš)

Sviš in Šmartno prihodnjo sezono v 1. ligi

V prihodnji sezoni bosta v 14-članski prvoligaški konkurenci igrali ekipi RK Sviš Ivančna Gorica in RD Herz Šmartno, najboljši ekipi končane sezone v 1. B državni rokometni ligi. V prihodnji sezoni bodo ligo sestavljali sestavljali RK Gorenje Velenje, RK Trimo Trebnje, RK Celje Pivovarna Laško, RK Jeruzalem Ormož, RD Koper, RD Riko Ribnica, RK Slovenj Gradec 2011, RD Urbanscape Loka, RK Maribor Branik, RD LL Grosist Slovan, MRD Dobova in MRK Ljubljana.

mrd dobova
rokomet
brežice
dobova

Pridružite se nam