Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
31.07.2019
12:46
Foto: MRD Dobova
Dobovski rokometaši so ta teden začeli s pripravami na novo sezono v 1. slovenski rokometni ligi. V ekipi je nekaj sprememb, o novem / starem trenerju smo že poročali.

Začetek priprav za novo sezono v 1. slovenski rokometni ligi

DOBOVA Potem, ko so v začetku junija v Dobovi naznanili novega trenerja - v Dobovo se vrača Benjamin Teraš - je znanih že nekaj novih imen, ki bodo v modri majici igrali v novi sezoni. V Dobovi bosta v novi sezoni igrala Luka Florjančič, levokrilni rokometaš je prišel iz novomeške Krke, in Ivan Budalić, v lanski sezoni je stal v vratih ljubljanskega 1.B ligaša Slovana.

Florjančič: "Eden glavnih razlogov za prihod v Dobovo je nov trener"

"Poleg Dobove, so mi tudi v Krki ponudili nadaljnje sodelovanje, vendar so mi v Dobovi ponudili boljše pogoje in predstavili boljši plan. Eden glavnih razlogov za mojo odločitev, da se pridružim dobovski ekipi je bil tudi prihod novega trenerja (Teraša), saj sem ga poznal in delal z njim že prej," je ob prihodu v Dobovo povedal Florjančič.

Budalić: "Menim, da ima ekipa velik potencial in dobro kapaciteto igralcev"

Budalić pa pravi, da so ga fantje dobro sprejeli, "Hrvate sem poznal že od prej, s Šušnjaro pa sva tudi skupaj že igrala. Menim, da ima ekipa velik potencial in dobro kapaciteto igralcev tako, da upam na čim boljši rezultat v prihodnji sezoni."

"Da zaigram v 1. ligi, je zame korak naprej"

"V pretekli sezoni sem branil pri Slovanu, nato pa se mi je odprla priložnost, da zaigram v Dobovi in najmočnejši slovenski ligi, kar je zame korak dalje in možnost za stopničko višje, saj je to profesionalen klub z večjimi ambicijami," še dodaja novi dobovski čuvaj mreže.

Pridruži se nam na Facebook strani Šport v Posavju:

Liga se začne 7. septembra

Dobovčani bodo v soboto sicer ob 11. uri gostili rokometaše PPD Zagreb na prvi pripravljalni tekmi pred novo sezono, ki se začenja 7. septembra. Prvo tekmo nove sezono bodo dobovski rokometaši odigrali v domači dvorani proti ekipi Kopra, že teden pozneje pa bodo gostovali pri državnih prvakih v Celju.

(bš)

rokomet
mrd dobova

Pridružite se nam

Novice iz Posavja