Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
25.11.2019
10:35
Odbojkarsko društvo Brestanica, november 2019
Foto: OD Brestanica
Članska ekipa OD Brestanica je v nedeljo, 24. novembra 2019, odigrala 8. krog ligaškega tekmovanja v 3. DOL. Prestavljeno tekmo iz sobote so domačinke odigrale z ekipo Okna Nagode Logatec.

Nova zmaga brestaniških odbojkaric

BRESTANICA Ekipa OD Brestanica se je doma zbrala skoraj v popolni starejši zasedbi, manjkala je samo blokerka Klara Uduč, ki jo je uspešno že na tekmi v Kranju nadomestila vsestranska Adna Konjič. V prvi postavi so tako zaigrale podajalka Aleksandra Kožar, napadalki Mateja Grilc in Eva Jurečič kot kapetanka. Na mestu korektorja je igrala Tina Piltaver, blokerka pa poleg A. Konjič še Nela Zupan. Na mestu proste igralke je tudi tokrat uspešno ob starejših nabirala izkušnje Lili Čižmek.

V sredo odhajajo v Kranj

Prvi niz so domačinke brez večjih težav dobile z 25: 12. Z odličnimi servisi je povečala prednost Aleksandra Kožar, ki pa jo ob koncu seta zamenjala Katja Županc. Tudi drugi set so odločno igrale domače igralke Kostak Elmonta in si sicer privoščile dva zaporedna zgrešena servisa, a je svoje dodala razpoložena na servisu Kožarjeva in domačinke so zopet pobegnile z veliko razliko. Ob koncu niz je na mestu korektorja Tino Piltaver zamenjala mlada Sara Žižek in niz je ekipa uspešno zaključila z 25:15. Zadnji tretji niz so domačinke začele neodločeno in gostje so prišle do prvega vodstva. Odbojkarice OD Brestanica so se sicer zbrale in držale razliko dveh točk prednosti skozi ves niz, a bilo je tesno, saj je bilo veliko nezbranosti. Ob odmoru so se dekleta zbrala in hitreje zaključevala žoge ter zasluženo prišle do zmage v zadnjem nizu z 25:19 in končnih 3:0 ter si tako priigrale četrto zmago letos.

Četrta letošnja zmaga

Na štirih domačih tekmah so članice Kostak Elmonta prišle do treh zmag, v Brestanici so klonile le proti prvouvrščeni ekipi iz Bleda. V sredo, 27. novembra 2019 se članska ekipa v mlajši sestavi odpravlja na gostovanje v Kranj, kjer jih čaka težak obračun z tretjeuvrščeno ekipo ŽOK Triglav Kranj II.

(OD Brestanica, bš, eP)

odbojka
krško
brestanica

Pridružite se nam