Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
25.10.2021
09:45
Maja Lazanski, Maja Lakner
Foto: Karate klub Brežice
V soboto je v Mariboru potekalo mednarodno prvenstvo v karateju, na katerem je tekmovalo 263 karateistov iz sedmih držav.

Dve Maji na karate turnirju v Mariboru

BREŽICE Karate klub Brežice sta v kategorijah kate kadetinje in kate mladinke zopet uspešno zastopali mladi tekmovalki Maja Lakner in Maja Lazanski pod mentorstvom trenerke Nastje Galič.

Brežiški tekmovalki sta najprej nastopili v kategoriji kate kadetinje, kjer sta tekmovali z 11 vrstnicami. Prva je na tatami stopila Maja Lakner in s svojo izvedbo kate Seipai kategorijo kadetinj uradno otvorila. Kato je izvedla močno in tehnično dovršeno ter si z oceno 22,36 priborila pot v naslednji krog. Kmalu je svojo kato Paiku izvedla tudi Maja Lazanski ter si s hitrostjo in močnimi udarci prislužila oceno 23,40, kar ji je prav tako omogočilo nastop v naslednjem krogu. V drugem krogu je zopet prva nastopila Laknerjeva in izvajala zahtevno kato Kururunfa ter zanjo prejela oceno 22,42 točk, a žal to ni bilo dovolj za boj za medaljo, saj jo je za bornih 14 desetink prehitela Zager Hana z oceno 22,56. Laknerjeva je tako morala na predčasen počitek in se pripraviti na tekmovanje v naslednji kategoriji.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Maja Lazanski pa je v drugem krogu za močno kato Seipai prejela oceno 23,80 ter si kot drugouvrščena priborila boj za medaljo. Ker je tekmovalni sistem narejen tako, da se za prvo mesto borita vodilni tekmovalki v vsaki skupini in ne vodilni v celotni kategoriji, se je Maja kljub skupnemu drugemu mestu morala boriti za bron. V dvoboju je izvajala visoko kato Kururunfa, a ji je do medalje zmanjkalo zgolj šest desetink, ter tako z visoko oceno 24,06 izgubila proti Zagerjevi, ki je za svojo izvedbo prejela oceno 24,12.

Toda tekma se za brežiški tekmovalki še ni končala. Takoj po končani kategoriji kadetinj sta se Maji že pripravljali na naslednjo kategorijo, kate mladinke, kjer sta nastopili med 12 starejšimi tekmovalkami.

Tudi med mladinkami je brežiške nastope otvorila Maja Lakner in za še boljšo izvedbo kate Seipai prejela oceno 22,44 ter si s tem zopet zagotovila nastop v naslednjem krogu. Napredovanje v naslednji krog si je prav tako priborila Maja Lazanski, ki je za močno izvedbo kate Paiku prejela oceno 24,02. V drugem krogu sta dekleti zopet izvajali že preizkušene kate. Laknerjeva je izvedla kato Kururunfa, a tokrat nastopila še bolj samozavestno in prepričljivo ter si z oceno 22,48 priborila boj za medaljo. Temu uspehu je sledil nastop Lazanski, ki je kato Seipai zopet izvedla močno in hitro ter se tako z oceno 23,96 ponovno uvrstila v naslednji krog. Zadnja nastopa naših mladih tekmovalk sta bila najpomembnejša in hkrati najbolj zanimiva. Laknerjeva in Lazanski sta se borili za bronasto medaljo tako, da sta v dvoboju nastopili ena proti drugi.

Prva je nastopila Laknerjeva in izvedla kato Paiku. Delala je močno in elegantno, borbeno, a umirjeno. Za svojo prepričljivo izvedbo je dobila visoko oceno 23,48. Nato je na tatami stopila Lazanski in izvedla kato Kururunfa. Zopet je delala bojevito in hitro ter tokrat pokazala še več srčnosti in dobre telesne pripravljenosti ter z oceno 24,34 premagala klubsko prijateljico in si prisvojila tretje mesto, Maja Lakner pa je končala kot peta.

Dekleti sta na tekmi pokazali telesno in mentalno vzdržljivost, zagrizenost in bojevitost ter si z nastopi prisvojili visoke ocene in pohvale gledalcev. Maji sta še mladi, a kljub temu vedno znova dokazujeta, česa vsega sta sposobni ter tako napovedujeta svoje nadaljnje uspehe. Že ta teden pa se bosta obe udeležili priprav slovenske kadetske reprezentance v katah, v katero sta bili povabljeni na podlagi uspehov iz zadnjih tekmovanj.

Karate klub Brežice

karate klub brežice
borilni športi
fotogalerija

Pridružite se nam