Skip to main content
V Posavju 22.9° C Ponedeljek, 16. maj 2022
07.10.2021
08:29
Športnik leta v občini Brežice
Foto: Karate klub Brežice
V torek, 5. oktobra 2021, je v organizaciji Športne zveze Brežice in Občine Brežice potekala okoliščinam prilagojena tradicionalna prireditev Športnik leta 2020.

Priznanje za posebne dosežke v razvoju športa v občini Brežice

BREŽICE Christian Kajtna iz Karate kluba Brežice in Damjan Radanovič iz Rokometnega kluba Dobova sta prejela posebno priznanje za izjemne dosežke v razvoju športa v občini Brežice.

"Christian Kajtna že skoraj štiri desetletje redno in predano vadi karate. Kot tekmovalec je na vseh ravneh osvojil številne naslove slovenskega državnega prvaka, postal zmagovalec številnih mednarodnih tekmovanj in bil tudi udeleženec evropskih in svetovnih prvenstev. Desetletje je bil član slovenske kadetske, mladinske in članske reprezentance v športnih bojih. Že kmalu se je zelo aktivno vključil tudi v organizacijsko in trenersko delo Karate kluba Brežice. Ves čas se je stalno izobraževal na področju karateja in v trenerskem delu – danes se ponaša z najvišjim nazivom mojster stopnje 6.DAN Goju-Ryu karateja v Sloveniji, kjer vadijo tradicionalni Goju-Ryu stil, ki izvira iz zibelke karateja – Okinave. Kot glavni trener in sekretar kluba je idejni vodja in organizator strokovnega dela v klubu. Z izjemnim poznavanjem karateja, sposobnostjo motiviranja in nesebičnim prenašanjem znanja na vadeče in ekipo trenerjev, je v zadnjih dveh desetletjih zaslužen za mnoge druge športne uspehe kluba, ki je redno v slovenskem vrhu. Z njegovo pomočjo pa je klub odlično usposobljen za nadaljnji razvoj brežiške karate šole," so v obrazložitvi nagrade zapisali ob predaji priznanja Christianu Kajtni.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Priznanje prejela še tri društva

Za svoje jubileje so prejela priznanja tudi brežiška športna društva, Planinsko društvo Brežice za 70 let, Kajak kanu klub Čatež za 40 let in Košarkarski klub Brežice za 40 let delovanja. Po slovesnemu delu podelitve priznanj je sledila predstavitev novih projektov in dejavnosti Športne zveze Brežice in občine Brežice ter na pobudo župana tudi okrogla miza o investicijah v športu.

(Karate klub Brežice, eP)

borilni športi
karate klub brežice
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja