Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
03.04.2019
15:59
Foto: OD Brestanica
V letošnji sezoni se ekipa OD Brestanica po kar nekaj letih premora tekmovanja v državnem prvenstvu za najmlajše zopet poteguje za čim višja mesta.

Mlade Brestaničanke do prve zmage

Turnir mini odbojke na Jesenicah

Tako je v soboto, 30. marca je na Jesenicah potekal turnir mini odbojke, kjer so sodelovale ekipe Mladi Jesenice, Mladi Jesenice I in Kostak Elmont.

Prvo tekmo sta se pomerili ekipi Mladi Jesenice in Mladi Jesenice I, kjer sta obe ekipi pokazali zelo lepo odbojko. Igra je bila večino časa izenačena a več znanja in na koncu sreče se je obrnilo v prid prvi ekipi Jesenic in tekmo dobile z 2:1. Drugo tekmo so se zmagovalke pomerile z ekipo iz Brestanice. Prvi niz so odbojkarice iz Brestanice odigrale prestrašeno in niz so zasluženo dobile domačinke. Drugi niz so se gostje zbrale in odigrale boljši niz, zadnjega pa zopet popustile.

Pogovor in navijanje sta pomagala Po tekmi je sledil pogovor, saj je bilo pokazano premalo tega kar deklice iz Brestanice znajo. Trenerka je z nekaj spodbudnimi besedami ulila voljo in pogum za naslednjo tekmo, kjer so odbojkarice iz Brestanice pokazale kaj dejansko znajo. Tako so se v tretji tekmi pomerile z drugo ekipo Mladi Jesenice, ki niso našle odgovora na odločno igro najmlajših tekmovalk ekipe Kostak Elmonta. V prvi in drugi ekipi, ki sta se menjali je bila dobra energija, vseh deniz je dihalo kot eno tako na igrišču kot na klopi. Zraven so z navijanjem pripomogli tudi neutrudni starši, ki spodbujajo naše najmlajše na tekmah. In z dvema osvojenima nizoma so si priigrale svojo prvo zmago. To so deklice, petošolke, ki sicer nastopajo tudi v mali odbojki in so že zmagovale skupaj s starejšimi , a tokrat so si same priigrale prvo zmago, v katero še same niso popolnoma verjele in ravno to so potrebovale za delo za naprej.

Še dva kroga tekmovanja Pred ekipo Mini odbojke sta še dva kroga tekmovanja in sicer v maju, do takrat pa deklice pridno trenirajo in nabirajo izkušnje s starejšimi na turnirjih male odbojke.

OD Brestanica

krško
odbojka
pok krško

Pridružite se nam