Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
31.05.2021
11:30
Ela Petan, Fight klub Shony
Foto: Fight klub Shony
V nedeljo, 30. maja, sta članici FK Shony nastopili na finalnem izbornem tekmovanju Karate zveze Slovenije za nastop na mladinskem evropskem prvenstvu konec avgusta v mestu Tampere na Finskem.

Ela Petan bo nastopila na mladinskem evropskem prvenstvu

BREŽICE V ožji izbor za nastop na prvenstvu so sicer izbrali tri članice Fight kluba Shony, Tjašo Petković, Sašo Petković in Elo Petan.

Kljub dejstvu, da je bila Tjaša v kategoriji 14-15 let za nastop že izbrana, je morala nastop zavrniti, saj bo 14 let dopolnila šele oktobra in je za udeležbo na prvenstvu še premlada. Tekmovanja sta se zato udeležili le Saša in Ela, ki sta se za nastop na dve dobljeni zmagi pomerili s finalistkami prve pokalne tekme KZS. Saša Petković se je pomerila s Tašo Muzik iz Ljubljane, uvodni boj izgubila, v drugem zmagala kar s 6:0. V odločilni borbi so jo sodniki v le 15 sekundah trikrat kaznovali zaradi nekontroliranih akcij. Tik pred diskvalifikacijo je bila sprememba taktike težka, saj se je Saša v zadnjih mesecih ubadala s poškodbo kolena in bo morala nastop na mladinskem evropskem prvenstvu žal izpustiti.

Ela Petan se je pomerila z Laro Đaković iz Postojne, vnovič dokazala, da je najboljša slovenska tekmovalka v kategoriji mladink, dosegla potrebni dve zmagi in povsem zasluženo potrdila svoj prvi nastop na evropskih prvenstvih.

Kruta realnost karate športa: "Stroške nastopa krijejo tekmovalci sami"

"Sedaj se moramo soočiti s kruto realnostjo karate športa, saj nas je Karate zveza obvestila, da stroške nastopa krijejo tekmovalci sami. Sam nastop na prvenstvu bo znašal približno 1200 evrvo, v to ceno niso vštete priprave na tekmovanje, prepotreben sparing z drugimi udeleženci prvenstva, v letošnjem letu pa nas čaka še nastop na treh svetovnih pokalih (Hrvaška, Turčija, Italija)," so sporočili iz kluba.

"Kljub velikim stroškom ne bomo obupali"

Kakor dodajajo, "kljub velikim stroškom ne bomo obupali in bomo vso svojo energijo usmerili k iskanju prepotrebnih sredstev, da našim tekmovalkam omogočimo nastopanje na največjih tekmovanjih, za katere vsakodnevno tako močno garajo."

(eP)

brežice
borilni športi

Pridružite se nam

Novice iz Posavja