Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
05.07.2021
08:11
Foto: Fight Club Shony
Ela Petan je na tekmi svetovnega pokala v karateju v Poreču, ki je potekalo v soboto, 3. julija 2021, osvojila zlato medaljo.

Zlata medalja za Elo Petan

"Z velikim veseljem poročamo o zgodovinskem vrhunskem dosežku naše članice Ele Petan, ki je v soboto, 3.7.2021, v Poreču osvojila zlato medaljo na svetovnem pokalu WKF Karate 1 Youth League, kjer je nastopilo prek 2000 tekmovalcev iz 52 držav sveta. Ela je na tekmovanju nastopila v kategoriji mladink do 53 kg, nanizala 6 zaporednih zmag s skupnim točkovnim rezultatom 22:9, in se prvič na svoji mladi športni poti povzpela na najvišjo stopničko v konkurenci najboljših karateistk na svetu. V prvem krogu je z 2:0 premagala Kaewborisutovo iz Nizozemske, v drugem z 2:1 Fuyuvo iz Danske, nosilko srebra iz lanskoletnega svetovnega pokala, v tretjem s 5:3 Sipovićevo iz BiH, v četrfinalu kar z 8:0 Dehaesovo iz Belgije, v polfinalu z 2:0 Ritchevo iz Nemčije, v velikem finalu pa še Belgijko Bougrinejevo z rezultatom 4:3," so sporočili iz Fight Cluba Shony.

Elin vrhunski dosežek je dopolnila Tjaša Petković, ki je bila v kategoriji U14 nad 47kg v prvem krogu prosta, v drugem je premagala Brkičevo iz BiH, v tretjem Ukrajinko Nodovo, v četrtem pa klonila proti Makarenkovi, kasnejši zmagovalki. V prvem repasažnem boju ji je pot proti odličju zaprla nasprotnica iz Srbije, vsekakor pa je končno 9. mesto za 13 letno dekle, ki je na tovrstnem tekmovanju prvič nastopilo, odličen in spoštljiv dosežek, so dodali.

Pri kadetnjah nad 54kg je odlično začela tudi Saša Petković, ki je bila v prvem krogu prosta, v drugem je bila uspešna proti Italijanki, tekmovanje pa po porazu v 1/16 finala končala na 17. mestu. Ana Sever in Jaka Cerjak sta tokrat ostala brez vidnejše uvrstitve. 

Fotogalerija (Foto: Fight Club Shony):

V tekmovalni skupini vadijo štiri državne reprezentantke

Glede na to, da je za njimi komaj leto dni delovanja v novem klubu, so na svoje dosežke izjemno ponosni. "V naše vrste se je v zadnjem letu vpisalo skoraj 150 članov, napolnili smo vse razpisane programe (Shony vrtec, karate, boks, taekwondo, Shony Fit in Self Defense). V tekmovalni skupini karateja vadijo štiri državne reprezentantke, ki so na tekmovanjih za pokal Slovenije osvojile 9 medalj (4 zlate, 3 srebrne in 2 bronasti), piko na i pa smo postavili z osvojitvijo zlate medalje na svetovnem pokalu. Zdaj, ko se evforija po izjemnem dosežku počasi umirja, sledi temeljita analiza posnetkov borb in priprava izhodišč za uspešen nastop na mladinskem EP, ki bo avgusta na Finskem. V sklopu priprav na omenjeno tekmovanje, sledi še nastop na Grand Prix Slovakia, nekaj kontrolnih dvobojev v sodelovanju s hrvaško ekipo in dvojne priprave reprezentance. Vse misli torej usmerjamo v prihajajoče izzive in prepričani smo, da bo zgodb, kot je današnja, še veliko," še sporočajo.

(Fight Club Shony, eP)

Pridružite se nam

Novice iz Posavja