Skip to main content
V Posavju 13.2° C Četrtek, 29. september 2022
29.03.2022
12:23
Ela Petan v Bratislavi
Foto: Fight Club Shony
V Bratislavi na Slovaškem je v soboto in nedeljo potekalo eno najmočnejših evropskih tekmovanj v karateju, 42. Grand Prix Slovakia.

Ela Petan zlata v Bratislavi

Na tekmovanju je nastopilo 1500 tekmovalcev iz 30 držav, Brežičanka Ela Petan je osvojila zlato medaljo v konkurenci borb mlajših članic do 55kg. Ela je bila v prvem krogu prosta, v drugem je premagala Wieliczkovo iz Poljske, v tretjem Baranyijevo iz Madžarske, v četrtem Pollardovo iz Škotske in v velikem finalu še Suissovo iz Nemčije. 17-letna Brežičanka je premagala vso konkurenco starostne kategorije 18-21 let, kar nakazuje pravo pot pri postopnem prehajanju v člansko konkurenco, v kateri bo začela tekmovati naslednje leto.

Nastopili sta tudi sestri Petković

"Ker je tekma štela kot izborna za nastop na jesenskem svetovnem prvenstvu, sta se tekme udeležili tudi sestri Tjaša in Saša Petković, a športna sreča tokrat žal ni bila na njuni strani," pravijo v klubu.

Fotogalerija (Foto: Fight club Shony):

Ta vikend na svoje nastope čakajo boksarji

Prihodnji vikend člane brežiškega kluba čaka nastop na 3. krogu boks lige, od aprila do konca junija pa še kar 14 tekmovalnih nastopov v karateju, boksu in taekwondoju.

(eP)

fight club shony
brežice
borilni športi
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja