Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
13.01.2022
13:07
Urh Kastelic, vratar slovenske rokometne reprezentance
Foto: arhiv RZS
Slovenski rokometaši na Madžarskem zvečer začenjajo misijo "Evropsko prvenstvo 2022", v reprezentanci so tudi štirje posavski rokometaši.

Evropsko prvenstvo v rokometu 2022

KRŠKO Člane slovenske rokometne reprezentance ob 18. uri v madžarskem Debrecenu čaka prvo srečanje prvega dela prvenstva. Selektor Ljubomir Vranješ je pred začetkom prvenstva optimističen. "Veselimo se tekme. Vemo, da bo zahtevna. V zadnjem letu so Makedonci napredovali, tako da bomo morali biti dobro pripravljeni. V obrambi so močni, imajo dobrega vratarja, v napadu pa imajo Kirila Lazarova, enega najnevarnejših in najstarejših igralcev na evropskem prvenstvu. Poznamo nekaj njihovih šibkejših točk, ki jih bomo poskusili izkoristiti," je Vranješ povedal za spletno stran Rokometne zveze Slovenije.

Več priložnosti za posavska vratarja

Po torkovem pozitivnem PCR testu bo sicer v ekipi manjkal vratar Aljaž Panjtar, več priložnosti bosta tako dobila posavska vratarja Urh Kastelic in Jože Baznik, selektor bo lahko računal še na preostala dva levoroka Posavca Blaža Janca in Nejca Cehteta.

"Imamo kakovost, ki jo moramo v četrtek dokazati"

"Zagotovo so Makedonci spremenili igro v prehodu, veliko več tečejo, so hitrejši, ampak imajo še vedno težavo, da morajo menjati kar nekaj igralcev v prehodih iz obrambe v napad in obratno. To moramo mi z našim ritmom izkoristiti. Vsekakor pa so napredovali v vseh segmentih igre. A po drugi strani imamo mi zagotovo kakovost, ki jo moramo v četrtek dokazati. Res moramo dati vse od sebe in dobro odpreti prvenstvo," je pred prvo tekmo povedal srednji zunanji igralec Miha Zarabec.

Prvi del, skupina A (Debrecen, Madžarska)

1. krog, četrtek, 13. januarja, ob 18.00:
SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1)

2. krog, sobota, 15. januarja, ob 20.30:
SLOVENIJA : DANSKA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1)

3. krog, ponedeljek, 17. januarja, ob 18.00:
ČRNA GORA : SLOVENIJA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1) 

(eP)

rokomet
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja