Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
20.11.2019
10:13
NK Krško : NK Fužinar, 19. november 2019
Foto: ePosavje.com
Zaostalo tekmo 18. kroga 2. slovenske nogometne lige so na Stadionu Matije Gubca v Krškem dobili Korošci. Nogometaši Fužinarja so po zadetu v prvem polčasu slavili z rezultatom 0:1 (0:1).

NK Krško : Fužinar Vzajemci
0:1 (0:1)

Semafor:

  • 0:1 - 25. min - Trdina (Fužinar Vzajemci)

NK Krško:
Zalokar, Eckert, Puškarić (od 46. Puškarić), Čirjak, Mlinar, Florjanc, Kendeš, Eller, Zakrajšek (od 76. Jurečič), Pamić (od 16. Dadić), Žabec.

Fužinar Vzajemci:
Poljanec, Ikić, Dodlek, Paradiž, Ćoralić (od 41. Plaznik), Ivkič, Kovač, Trdina, Grubelnik (od 74. Rober), Medved, Jung (od 46. Horvat).

Priložnosti polno, zadetek pa le eden

Sobotno tekmo 18. kroga 2. slovenske nogometne lige v Krškem je odneslo deževje in razmočeno igrišče, torkov večer pa je nato postregel s številnimi priložnostmi na obeh straneh, a le enim zadetkom. Pa še s tem v krški mreži. Gostje so v 25. minuti dosegli zadetek, ko je bil uspešen kapetan Trdina, do konca polčasa se nato rezultat na semaforju ni spremenil.

V drugem polčasu prečka gostov

Rezultat se ni spremenil niti v drugem, je bilo pa zato na igrišču veliko živahnosti. Krčani so v prvem minutah drugega dela napadali, imeli premoč na igrišču, a so žilavi Korošci vzpostavili ravnotežje, kaj kmalu pa bi prednost še podvojili, a je izjemno lep strel enega od gostujočih napadalcev končal v Zalokarjevi prečki, žoge se je odbila v polje, gostje so protestirali, glavni sodnik Kondić pa je po teh protestih rumeni karton pokazal gostujočemu trenerju Tomažiču.

Tri čiste priložnosti Krčanov

Krčani so se nekako le pobrali, a kaj ko v napadu niso uspeli izkoristi tri čiste priložnosti. Eno je Čirjak pripravil Dadiću, v drugi sta si vlogi zamenjala, Dadić je ostro podal z desne na sredino petmetrskega prostora, Čirjak pa je že ugnal vratarja Poljanca, a je žoga za las zletela mimo leve vratnice gostujočih vrat. Tretjo izjemno priložnost, šah mat potezo, je imel okrog 80. minute še Kendeš, domači so akcijo lepo speljali, žogo nekako pripeljali na 10 metrov, Kendeš pa je z močnim strelom žogo poslal čez vrata.

Tudi Zalokar v napadu

V zadnjih sekundah tekme je v gostujoči kazenski prostor prišel še vratar Zalokar, Krčani so imeli dve priložnosti še po podaji Čirjaka iz kota in v prvi dežni kapljah dneva se je tekma nato končala s šestim letošnjim porazom. Fužinarji so s tremi točkami Krčani porinili na 6. mesto lestvice, sami pa skočili mesto višje.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(bš)

nk krško
krško
nogomet

Pridružite se nam