Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
24.02.2022
09:52
Gregor Glas, reprezentanca
Foto: KZS
Člani slovenske košarkarske reprezentance so zaključili uvodni del priprav na dva dvoboja s Finsko, v petek na FInskem in v ponedeljek v Kopru.

Košarkarji v petek in ponedeljek s Finsko

KOPER Slovenski košarkarji so v pripravah na dveh kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo leta 2023 v Kopru opravili pet treningov, po končanem delu in pred dvema tekmama s Finsko so  si trije novinci v reprezentanci izbrali svoje številke. Krčan Gregor Glas je izbral številko 33, Žiga Samar številko 4, Luka Ščuka pa številko 23. Ostali člani reprezentance so zadržali številke z dresom s prejšnjih reprezentančnih tekem.

Glas po prvem delu priprav: "Gremo po dve zmagi"

Krčan je po končanem uvodnem delu priprav povedal, da je lepo biti spet del reprezentance. "Imamo malo časa, da se dobro pripravimo na tekmi, ki sta pred nami. Cilj je vsekakor, da obe dobimo. V teh dneh smo si ogledali nekaj posnetkov finske reprezentance. Znajo biti zelo močna ekipa, še posebej na domačem igrišču. Igrajo hitro, dobro zadevajo," o Fincih še dodaja igralec beograjskega Partizana. "Ne smemo jim pustiti lahkih metov. Na tem delamo in smo osredotočeni na prvo tekmo. Energija v ekipi je prava in mislim, da se to vidi tudi na igrišču. Gremo po dve zmagi.''

(eP)

košarka

Pridružite se nam