Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
29.07.2022
07:33
Šeško, gol proti Liverpoolu
Foto: FC Red Bull Salzburg
Radeški nogometni biser Benjamin Šeško je v sredinem večeru znova poskrbel, da se v nogometnem svetu o njemu znova govori. In to povsem upravičeno in zelo naglas.

Šeško znova opozoril nase

RADEČE Na naših straneh smo že poročali, da je Radečan Benjamin Šeško na radarju angleškega nogometnega velikana Manchester Uniteda. Član RedBulla iz Salzburga je v pripravljalni tekmi proti Liverpoolu znova poskrbel, da se je in se še bo o njemu govorilo v naslednjih dneh. 

Odločil tekmo proti Liverpoolu

19-letni Šeško je v 31. minuti tekme proti Liverpoolu svojo ekipo popeljal v vodstvo, srečanje pa so nato rdeči biki dobili prav s tem rezultatom. Šeško je navdušil tudi trenerja gostujoče ekipe Jürgena Kloppa, ki je imel o avstrijski ekipi le izbrane besede. "Salzburg je odlična ekipa in bo marsikomu v Ligi prvakov delala težave. Mi smo v prvem polčasu naredili preveč napak. Salzburg je zelo kvalitetna ekipa in prav vse mi je všeč pri njih," je dodal po koncu tekme.

Šeško: "Ob polčasu sem bil na robu joka"

"Če sem pošten, sem bil ob polčasu v garderobi na robu joka. To je poseben trenutek, ko zadaneš proti enemu največjih klubov na svetu. Zelo sem vesel tudi za moje soigralce. Še vedno imamo veliko energije in moj utrip je še vedno visok," je po tekmi, poln adrenalina in pod vtisom prijateljskega srečanja, povedal Radečan. Šeško je drugi polčas sicer presedel na klopi, domači trener je v drugem delu namreč zamenjal celotno postavo ekipe.

Benjamin Šeško proti Liverpoolu

Zadetek proti rivalom še podžgal navijače Manchester Uniteda

In zadetek proti največjim rivalom Manchester Uniteda je še podžgal navijače omenjenega kluba. Šeško je namreč na njihovem radarju igralcev za popolnitev ekipe za novo sezono Premier League. Angleži iščejo okrepitev v napadu, saga s Cristianom Ronaldom o obstanku ali odhodu pred začetkom nove sezone še ni dokončno znana, mladi Šeško pa se kot zamenjava za Ronalda ponuja kar sam od sebe. V hecu so se tem ugibanjem pridružili v avstrijskem klubu, ko so na objavo o interesu angleškega kluba za Radečana zapisali, da bi si želeli zanj 300 milijonov funtov in Bruna Fernandesa. Fernandes je še eno od zvenečih imen angleškega kluba in portugalske reprezentance, odhod v Avstrijo pa bi ostal le kot šala. 

Šeško navdušil še na Twitterju

Dobra predstava in zadetek proti Liverpoolu je bila všeč tudi spremljevalcem nogometa na twitterju, kjer ne manjka pohval na račun mladega Slovenca. Navijači prek spleta pozivajo odgovorne v Unitedu, da Šeška čimprej pripeljelo na Otok. Bomo videli, ali se bo iz tega kaj zgodilo. 

radeče
nogomet

Pridružite se nam