Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
22.05.2021
22:52
Gorenc, Zalokar, Šturm
Grafika: ePosavje.com
Konec je. Nogometaši Mure so novi državni prvaki v nogometu. In med nogometaši, ki so se veselili v Mariboru so tudi trije nekdanji Krčani.

Gorenc, Zalokar in Šturm z Muro državni prvaki

MARIBOR S zadnjo tekmo 36. kroga se je v Mariboru zaključila letošnja sezona 1. slovenske nogometne lige. In nove državne prvake smo dobili na prav zadnji tekmi sezone. 

V zadnjem krogu Prekmurci do naslova

Pred tekmo v štajerski prestolnici so imeli Mariborčani na lestvici pred Prekmurci tri točke prednosti, za osvojitev naslova bi jim zadostovala že točka. Po lanskem marcu, ko zaradi epidemioloških ukrepov navijačev na tribunah ni bilo, so navijači v Mariboru videli štiri zadetke. V 34. minuti je Muraše v vodstvo popeljal Klemen Šturm, nekdanji član NK Krško. Vodstvo črno-belih ni trajalo dolgo, v sodnikovem dodatku je Aljoša Matko z desne strani podal v sredino kazenskega prostora, kjer Jan Mlakar ustrelil s prve iz obrata in premagal vratarja Obradoviča.

V 75. minuti so Muraši povedli, po lepi globinski podaji Koutra je zadel Mihael Klepač. Tri minute kasneje je bil z enajstmetrovke uspešen še Luka Bobičanec.

Krčani prvaki

Tako so novi državni prvaki z Muro postali tudi trije Krčani. Jan Gorenc in Klemen Šturm sta odigrala celotno srečanje, Marko Zalokar je tekmo v Mariboru pospremil s klopi. Fantje, čestitke!

(eP)

krško
nogomet

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja