Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
27.05.2019
09:01
Foto: KD Tanin Sevnica
Kolesar KD Tanin Sevnica Grega Muhič se je od petka do nedelje udeležili etapne dirke za najmlajše v Idriji.

IDRIJA Pretekli konec tedna je v Idriji in njeni bližnji okolici potekala že 7. etapna dirka za VN Idrije. Dirka, ki je edinstvena v srednje evropskem prostoru in je namenjena mlajšim kategorijam dečkov in deklic ter mlajšim mladinkam, je tudi letos na štart privabila več kot sto tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške in Italije.

Od petka do nedelje smo lahko spremljali zanimive boje za etapne zmage in generalno uvrstitev v vseh kategorijah. V petek so se kolesarji pomerili na vzponu na Kanomeljsko razpotje, v soboto so opravili s kronometrom v Idrijsko belo, za konec pa so moči merili še na atraktivni dirki po ulicah Idrije.

V stilu velikih dirk so tudi na idrijski zmagovalci oblekli majice za najboljše, in sicer: živosrebrno majico je oblekel zmagovalec dirke po času, najboljši hribolazec si je tako nadel cinabaritno majico z belimi pikami, zlato majico zmagovalec na letečih in končnih ciljih, najboljša dekleta pa so v slogu italijanskega Gira oblekla roza majico. Po treh izjemno težkih etapah je Grega Muhič v kategoriji dečkov C zasedel 9. mesto v generalni razvrstitvi.

KD Tanin Sevnica

 

sevnica

Pridružite se nam