Skip to main content
V Posavju 7.4° C Sreda, 24. 2024
07.08.2019
07:44
Gregor Glas (desno), Foto: FIBA za KZS
V Grčiji se je končalo evropsko prvenstvo v košarki za košarkaše U18, slovenska reprezentanca se domov vrača z bronasto medaljo, veliko vlogo je pri tem imel tudi Krčan.

Gregor Glas s povprečnih 14,7 točk na tekmo

VOLOS (GRČIJA) Krčan Gregor Glas je od konca julija uspešno nastopal na evropskem prvrenstvu za košarkaše do 18 let. Slovenci so v prvi tekmi turnirja izgubili s Francozi, nato za dve točki premagali Latvijce in izgubili z domačini, da bi v seriji dveh tekem premagali Nizozemce in reprezentanco Velike Britanije in nato za 8 točk izgubili proti Turčiji.

V tekmi za tretje mesto stresli domačine

V nedeljo so nato v tekmi za 3. mesto z 81:57 premagali domačine (v skupinskem delu so Grki Slovence premagali z 72:54) in se veselili bronaste medalje. Najboljši strelec omenjene zmage za medaljo je bil prav Glas. Gregor je na turnirju povprečno dosegel 14,7 točk na tekmo, še najmanj (7) ob zmagi proti Veliki Britaniji, v zadnjih dveh tekmah pa je v statistiko vpisal 20 točk.

"Izjemen uspeh slovenske mladinske košarke"

"Fantje so verjeli v naš sistem igre, upoštevali smo dogovore in na koncu zasluženo zmagali. Ta uspeh, je uspeh vseh trenerjev, ki so delali z generacijo 2001/2002. Vseh trenerjev, ki so s fanti delali na regijskih selekcioniranjih ter nacionalnih programih, predvsem pa bi ga rad posvetil mojemu prijatelju Mirku Jurjavčiču, ker je verjel v te fante in se zavzeto trudi za nemoteno delo vseh mlajših reprezentanc. Zahvalil bi se tudi mojemu štabu in Košarkarski zvezi Slovenije. Čestitke pa seveda našim fantom za izjemen uspeh slovenske mladinske košarke," je ob tem povedal selektor reprezentance Peter Markovinovič.

Nekaj odličnih akcij

Na turnirju je Glas s soigralci poskrbel tudi za nekaj zanimivih akcij, ogledate si jih lahko v nadaljevanju:

Pridruži se nam na Facebook strani ePosavje.com:

(bš)

košarka
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja