Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
02.06.2021
09:00
Gregor Sikošek NK Maribor
Foto: Grega Wernig
Artiški James Rodriguez Gregor Sikošek se je iz Domžal, kjer je preživel zadnjo sezono in pol, seli v NK Maribor. Sikošek je v 1. slovenski nogometni ligi odigral 127 tekem.

Sikošek iz Domžal v Maribor

MARIBOR V štajerski prestolnici so danes predstavili novo okrepitev, 27-letni Artičan Gregor Sikošek je rumeni domžalski dres zamenjala za mariborsko vijoličastega. Sikošek, ki je v 1. slovenski nogometni ligi debitiral 19. julija 2015 v dresu Krškega na tekmi proti Celju, je doslej v 1. ligi v dresu Krškega in Domžal odigral 10.737 minut in dosegel tri zadetke. 

Krško, Domžale, Danska, Domžale, Maribor

Med svojim prvim in drugim igranjem za Domžale je Sikošek brcal tudi na Danskem, v ekipah Bröndby IF in Silkeborg, pred pomladanskim delom sezone 2020/2021 pa se je vrnil v Domžale. Zdaj se seli v Maribor. 

"Želja vsakega slovenskega nogometaša je, da bi kdaj oblekel dres Maribora. Vesel sem, da mi bo to uspelo. Upam, da bomo s soigralci izpolnili vse zahteve in pričakovanja strokovnega štaba ter navijačev. Skušal bom prispevati svoj delež s hitrostjo in agresivnostjo v napadalnih ter odgovornostjo pri obrambnih nalogah. Verjamem, da bomo skupaj izpisali uspešno zgodbo," je ob predstavitvi povedal 27-letnik.

Viole, NK Maribor

"Brez navijačev in pritiska to preprosto ni to"

"Brez navijačev, pritiska to preprosto ni to. Prihajam v najboljša nogometna leta in sem pripravljen na izziv v vijoličastem, ki je po eni strani pritisk, po drugi strani pa je igranje v takšnem okolju dodatna spodbuda in pomeni ob zmagah veliko lepše počutje. Pri prilagajanju na zahteve v Mariboru mi bo v pomoč spoznanje, da sem že sodeloval s trenerjem Simonom Rožmanom, prav tako vmesno obdobje igranja na Danskem," še poudarja Sikošek.

Na Danskem se je, tako nova številka 12 v vijoličnem dresu, veliko naučil. "Izoblikoval sem se kot oseba. Videl sem, kaj pomeni igrati tudi pred 30.000 navijači in sem hvaležen za pridobljene izkušnje, ki mi bodo pomagale, da bi bil čas privajanja na novo okolje čim krajši." Artičan je s trenerjem Rožmanom v Domžalah že sodeloval, tako da večjih težav s prilaganjem na njegove ideje ne bo imel. 

Sikošek se bo večkratnim državnim prvakom, ki jim je letos naslov zbežal na zadnji tekmi prvenstva - krški trojec Šturm, Gorenc, Zalokar je bil pač boljši, pridružil 7. junija. 

Šuler: "Pravšnji izbor za nas"

Športni direktor Marko Šuler pravi, da gre Maribor na novo pot, "s pomlajevanjem, so pa izkušnje dobrodošle in nujno potrebne, saj ne zmanjšujemo tekmovalnih ciljev. Gregor Sikošek je v tem pogledu najprimernejša rešitev, lahko igra na različnih igralnih položajih in je po nogometnih ter značajskih lastnostih pravšnji izbor za nas."

"Priložnost, da ga pripeljemo brez odškodnine, smo morali izkoristiti"

"Priložnost, da pripeljemo tako izkušenega igralca brez odškodnine, smo morali izkoristiti in verjamem, da lahko skupaj stopimo na tisto tekmovalno pot, na kateri Maribor mora biti,” je prvega novega nogometaša v vijoličastem dresu za novo sezono Šuler.

(bš)

nogomet
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja