Skip to main content
V Posavju 5.5° C Četrtek, 25. 2024
31.01.2022
08:39
Badminton turnir v Brežicah
Foto: BK Pišece
V soboto je pod okriljem ADA badminton lige v Brežicah potekal 10. badminton turnir bratstva in enotnosti, na katerem je Ivan Hotko osvojil prvo in drugo mesto. Na turnirju je igral 201 tekmovalec.

10. badminton turnir bratstva in enotnosti

BREŽICE Letošnji turnir je nekaj posebnega, saj so bili igralci do sedaj navajeni preživeti podaljšani vikend v Brežicah in si ogledati znamenitosti, degustirati lokalne dobrote ter čas nameniti tudi druženju. Zaradi trenutnega epidemiološkega stanja v Sloveniji tradicionalnega srečanja, podelitve nagrad in druženja v večnamenski dvorani Pišece ni bilo. Turnir bratstva in enotnosti je eden od najštevilčnejši enodnevni turnir v srednji Evropi. "Igralci vedo, da se bodo domačini potrudili za njihovo bivanje v Brežicah ter najboljše tudi lepo nagradili. Udeležbo na turnir so tako potrdili iz 55 klubov iz BIH, Hrvaške, Avstrije, Nemčije in Slovenije," so sporočili iz Badminton kluba Pišece.

Na turnijru je bilo prijavljenih več kot 250 igralcev, a se je zaradi karanten in podobnih stvari na koncu turnirja udeležil 201. tekmovalec. Turnir je potekal v športni dvorani Brežice ter športni dvortani Gimnazije Brežice.

Na turnirju tudi 20 domačinov

Na turnirju je sodelovalo 12 igralcev iz Badminton kluba Pišece in 8 igralcev iz Badminton kluba Brežic. Zlato medaljo so v igri moških dvojic B osvojili Ivan Hotko in Klemen Kos (BK Pišece) ter Luka Stelja ter Gordana Seničič Hanžek (BK Brežice), ki sta prav tako slavila zmago v kategoriji mešanih dvojic B. Srebrno medaljo je Toni Hotko osvojil skupaj z Laro Dujmić iz Rijeke v kategoriji mešane dvojice A ter Tonijev starejši brat Ivan Hotko v kategoriji moški posamezno B. Bronasti medalji sta se v kategoriji moške dvojice A veselila tudi Toni Hotko in Matija Hranilović. Že v naslednjem vikendu se bo kar številčna ekipa iz Pišec odpravila v Medvode, kjer bo potekalo 65. člansko državno prvenstvo Republike Slovenije.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

badminton klub pišece
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja