Skip to main content
V Posavju 4.4° C Četrtek, 25. 2024
02.11.2022
21:30
Foto: Fight Club Shony
Iz Fight Cluba Shony poročajo o krivici, ki se je, kot navajajo, na mladinskem svetovnem prvenstvu v Turčiji zgodila njihovi tekmovalki Eli Petan. V nadaljevanju objavljamo njihov zapis.

"Eli sodniki preprečili pot do zgodovinske medalje"

Kljub temu, da lahko z velikim ponosom poročamo o izjemnem uspehu naše Ele Petan, ki je te dni na mladinskem svetovnem prvenstvu v Turčiji osvojila 5. mesto v borbah do 53 kg, pa se bomo omenjenega tekmovanja spominjali po veliki krivici, ki ji je preprečila, da kot prva Slovenka stopi na zmagovalni oder na svetovnih prvenstvih. Ela se je v prvem krogu pomerila z Imitik Nejmo iz Maroka. Borba se je končala z neoodločenim izzidom (1:1), po sodniški odločitvi pa je napredovala slednja. Po uvrstitvi Maročanke v finale, je Ela tekmovanje nadaljevala v repasažnem krogu, kjer je naravnost blestela. Najprej je premagala Kokkinidou Atheno iz Cipra, nosilko brona iz svetovnega pokala, nato Molnar Virag iz Madžarske, finalistko Budapest in Croatia Open, kar z 8:0 pa je odpravila še Makedonko Mihaelo Mishovsko. V boj za bron se je podala z Ortu Rebecco iz Italije, povedla že v začetku borbe, bila ves čas v vodstvu in nedvomno dominantnejša nasprotnica. Sodniki so njene akcije že v prvi minuti trikrat kaznovali s kontaktom in s tem porušili nadaljevanje začrtane taktike, a je Ela s svojo zrelostjo še vedno uspela obdržati prednost. V samem izteku borbe je kljub prednosti prve točke zadela še 1x, prejela zastavice vseh štirih stranskih sodnikov, glavni sodnik pa je odločil, da jo 10 sekund pred koncem diskvalificira s še četrtim kontaktom. Navzoči v dvorani so Elo iz borišča pospremili z aplavzom, sodnikom pa namenili žvižge sramotnega sojenja. 

Kljub krivici in žalosti, da se mora že tako mlada vrhunska tekmovalka soočati s krutim človeškim faktorjem, ki velikokrat kroji šport, smo odločeni, da bomo garali še bolj, da bomo naslednjič nastopili še boljši in obljubljamo, da bomo v prihodnosti Elo vpisali na svetovni zemljevid kot najboljšo karateistko na svetu.

(Fight Club Shony)

borilni športi
fight club shony

Pridružite se nam

Poglejte tudi