Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
11.01.2022
14:31
Jan Đapo, Tarik Bagola
Grafika: nsmura.si
"Krčani" v dresu murskosoboške Mure Jan Gorenc, Marko Zalokar in Klemen Šturm so dobili nova soigralca. Oba novinca sta tako ali drugače povezana s zelenim dresom.

Đapo in Bagola nova Muraša

MURSKA SOBOTA Kot so sporočili iz prekmurskega kluba, sta vrste državnih prvakov okrepila 19-letna Jan Đapo in Tarik Bagola.

Đapo: "Mura je velik korak naprej v moji karieri"

Jan Đapo je v mlajših selekcijah igral za Brežice in Krško, do konca sezone bo ostal na posoji v novomeški Krki, k državnim prvakom pa se bo preselil pred novo sezono. Levi bočni branilec je vesel nove priložnosti. "Veselim se novih izzivov in izkušenj. Zavedam se, da prihajam v urejen klub in zagotovim lahko, da bom dal vse od sebe. Komaj čakam, da dobim priložnost za dokazovanje. Mura je velik korak naprej v moji karieri," pravi Brežičan, ki bo 20. rojstni dan praznoval 17. septembra.

Bagola: "Od nekdaj sem si želel igrati za črno-bele"

Iz krškega drugoligaša pa se bo v Mursko Soboto še pred nadaljevanjem prvenstva v 1. slovenski nogometni ligi preselili Tarik Bagola. Branilec je jesenskem delu 2. slovenske nogometne lige nastopil na prav vseh tekmah krškega kluba, v mlajših selekcijah je bil član Mure in Veržeja, od tam je kasneje prestopil v ljubljansko Olimpijo, kjer je igral v kadetski in mladinski selekciji. "Zelo sem zadovoljen, da sem podpisal pogodbo z Muro. Kot Sobočanec sem si od nekdaj želel igrati za črno-bele. Vsi vemo, kakšen klub je Mura, kakšne korake je klub naredil v prejšnjih sezonah. Seveda tu ne smem pozabiti navijačev, ki so najboljši v Sloveniji. Vračam se v okolje, ki ga poznam in prepričan sem, da je to korak naprej v moji karieri. Na terenu želim dokazati, da se je klub odločil prav, da se je odločil zame," pravi Bagola, ki bo 20. rojstni dan praznoval slab mesec dni za Đapom.

Tarik Bagola

"Đapo nas je prepričal s prikazanim na terenu"

O novincih v črno-belem dresu ima lepe besede tudi športni direktor kluba. "Jan Đapo je še en mlad nogometaš, ki je letos opozoril nase. Tudi sami smo nekaj časa spremljali njegove igre pri Krki in s prikazanim na terenu nas je prepričal. Dogovorili smo se, da do konca sezone ostane pri Krki in nabira izkušnje, pred začetkom prihodnje sezone pa se bo preselil v Mursko Soboto," je o Brežičanu povedal Denis Rajbar.

O Muri kot najboljši destinaciji za razvoj

"Po drugi strani se bo Tarik ekipi pridružil že zdaj. Gre za igralca, ki je z nogometom začel pri Muri, nadaljeval v Veržeju, izkušnje pa si je zadnja leta nabiral tudi z igranjem v Olimpiji in pri Krškem. Verjamemo, da je Tarik dobra naložba za prihodnost. Najbolj me veseli, da sta Jan in Tarik dva mlada nogometaša, ki sta Muro prepoznala kot najboljšo destinacijo za svoj razvoj," še dodaja direktor NS Mura.

(eP)

krško
brežice
nk krško

Pridružite se nam

Zadnje novice