Skip to main content
V Posavju 8.8° C Sreda, 24. 2024
05.09.2022
10:13
Jan Hotko, Badminton klub Pišece
Foto: Badminton klub Pišece
Od petka do nedelje v Mokronogu in na Mirni potekal že 28. TEM Slovenia youth international na katerem je med 200 igralci iz 12 držav nastopilo tudi šest igralcev iz Badminton kluba Pišece.

Največji otroški klubski uspeh v zadnjih petih letih

MOKRONOG V petek so najprej na sceno stopili Nej Bizjan, Mark Matjašič, Anej Sušin, Laura Gerjevič Mataln in Mihael Škof. Vsi našteti so pokazali velik napredek in v pišeškem klubu so nestrpno čakali njihove prve tekme na močnem turnirju. Najbližje uvrstitvi v četrtfinalu sta bila Laura Gerjevič Mataln in Nej Bizjan, ki sta v skupinskem delu prvenstva zmagala prvi tekmi potem pa morali priznati premoč tekmecem.

Fototgalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

Šest Pišečanov v Mokronogu

Na koncu so se vsi našteti poslovili že v petkovih tekmah ter osvojili 13. mesto Laura Gerjevič Mataln v kategoriji do 13 let, 17. mesto Nej Bizjan v kategoriji do 15 let, Mihael Škof in Mark Matjašič 19. mesto v kategoriji do 13 let ter Anej Sušin 24. mesto v kategoriji do 15 let. Vsi našteti so nastopili zgolj v igri posameznikov. Ker je bilo kar nekaj žalostnih obrazov tako med igralci kot v trenerskem štabu pod vodstvom Tadeja Škofa, so si vsi skupaj želeli, da bi Jan Hotko v soboto le prišel med najboljše. V kategoriji posameznikov do 11 let je na koncu osvojil odlično tretje mesto, kar je največji otroški klubski uspeh v zadnjih petih letih in daje veliko upanja za prihajajoče turnirje.

12. novembra v Brežicah finalni dan slovenske badmintonske lige

Naslednji otroški mednarodni turnir bo že čez tri tedne v Zagrebu, na katerem bo prav tako nastopilo več kot 200. igralcev iz okoli 20 držav. Na turnirju bo ekipa iz Pišec še številčnejša, saj bodo nastopili tudi nekateri igralci, ki sedaj zaradi obveznosti niso uspeli. Iz kluba še sporočajo tudi veselo novico, da bodo v soboto, 12. novembra, v Brežicah gostili finalni dan slovenske badmintonske lige, na kateri bodo nastopili člani domačega kluba.

pišece
badminton klub pišece
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja