Skip to main content
V Posavju 3.8° C Četrtek, 25. 2024
24.01.2020
22:49
Blaž Janc po tekmi s Španijo
Grafika: RTV Slovenija
Razočaranja po porazu v polfinalu evropskega prvenstva v rokometu proti Španiji slovenski rokometaši niso skrivali. Blaž Janc napoveduje, da bodo naredili vse, da v sobotni tekmi vzamejo medaljo.

Janc: "Čimprej moramo pozabiti na to tekmo"

"Ponosen sem na to, da smo se borili do konca"

Kot je po porazu proti Španiji povedal Blaž Janc, "je po tekmi brezveze obžalovati nekatere stvari. Več bi morali pokazati na igrišču, tekmo smo odlično začeli in potem smo se izgubili. Naša obramba ni bila na pravi ravni, Španci so do zadetkov prihajali preveč enostavno."

"Šele zadnjih 10 minut smo odigrali tako, kot znamo"

Strelec šestih zadetkov v polfinalu pravi, da so šele zadnjih 10 minut odigrali tako kot znajo. "Ponosen sem na to, da smo se borili do konca. Nič, domov želimo pripeljati medaljo," je odločen eden od treh posavskih rokometašev v tokratni reprezentanci.

Tekme na EP v rokometu:

SOBOTA:

  • 16:00 - tekma za 5. mesto, Nemčija : Portugalska
  • 18:30 - tekma za 3. mesto, Slovenija : Norveška

NEDELJA:

  • 16:30 - tekma za 1. mesto, Hrvaška : Španija

"Čimprej moramo pozabiti na poraz"

"Jutri imamo novo priložnost"

"Borili smo se do konca, ni se izšlo, a jutri imamo novo priložnosti. Čimprej moramo pozabiti na to in se pobrati za tekmo za 3. mesto. Vsak, ko izgubi, je potrt. " dodaja Sevničan. Slovenci bodo tekmo z Norvežani odigrali v soboto ob 18.30 uri.

"Mislim, da so oni v prednosti"

In kdo bo bolj spočit pred tekmo za 3. mesto? "Mislim, da so oni v prednosti, mi smo igrali tekmo dve uri kasneje. Noč bo kratka, veliko moči smo izgubili, ampak nič ne bomo jamrali. Ni izgovorov, vse bomo naredili, da jutri vzamemo medaljo," je za RTV Slovenija še povedal Janc.

(bš)

rokomet
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja