Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
17.03.2022
09:26
Mitja Janc, Nejc Cehte
Grafika: ePosavje.com
Kaj imata poleg ljubezni do rokometa skupnega posavska rokometaša Blaž Janc in Klemen Cehte? Med drugim zagotovo to, da ima vsak od njiju mlajšega brata.

V Celju bodo znova gledali Janca

SEVNICA Mlajša od bratov Janc in Cehte sta si našla nove delodajalce. V članski ekipi Celja Pivovarne Laško bodo po koncu letošnje sezone znova pozdravili Janca, mlajši brat Blaža Janca, Mitja Janc je namreč s Celjani sklenil pogodbo do leta 2025. V aktualni sezoni je Janc kot posojen igralec član mariborske ekipe v 14 tekmah dosegel 64 zadetkov, v povprečju 4.5 zadetka na tekmo. Kot pravi je vesel in ponosen, da so se s Celjani dogovorili za podaljšanje pogodbe. "Po enoletni posoji v Mariboru, kjer sem pridobil veliko minut igre ter izkušenj, se vračam v Celje. Vsi vemo za kakšen klub in pričakovanja gre, zato bom dal vse od sebe, da upravičim zaupanje kluba ter trenerja," dodaja še ne 19-letni Sevničan.

"Mitja ima velik potencial"

Z njegovim napredkom je zadovoljen tudi trener celjske ekipe Alem Toskić. "Mitja Janc ima velik potencial, že kar nekaj časa ga brusi v celjski rokometni šoli, zadnjo sezono pa igra v Mariboru. Tam ima minutažo ter pridobiva izkušnje, gotovo pa bi ga uporabili tudi mi v tej sezoni, če bi ostal v Celju. Prepričan sem, da je sedaj naslednji korak pravilen, torej, da zaigra za našo člansko ekipo, kjer bo vsekakor dobil priložnost in kjer mu bomo pomagali razviti se do vrhunskega igralca, hkrati pa nam bo sam pomagal pri uresničitvi klubskih ciljev."

O posebnih izzivih

Mlajši od bratov Janc se zaveda, da je pred njim še veliko dela in prostora za napredek. "Verjamem, da se bodo igrali tudi evropski pokali, ki bodo tako zame, kot za celotno ekipo še poseben izziv," je še povedal ob podpisu pogodbe.

Nejc Cehte

Novega delodajalca ima tudi Nejc Cehte

Še en posavski rokometni prvokategornik ima nov klub. Nejc Cehte se bo v naslednji sezoni iz Nemčije preselil v Makedonijo, igral bo namreč za Vardar 1961. Brestaničan je z novim delodajalcem podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja. "Vesel sem, ker prihajam v Vardar. Makedonskega prvaka sem izbral, ker vem kaj pomeni v rokometnem svetu in vem, da lahko pripomorem k boljši igri in rezultatom. O klubu, trenerju in treningih slišim samo dobre stvar in komaj čakam, da pridem v Skopje," je ob podpisu povedal Cehte.

Vardar 1961 

Levoroki desni zunanji igralec je trenutno na reprezentančnih pripravah, v petkovem večeru slovenske reprezentante čaka prijateljska tekma z Italijo. Cehte o igranju za nov klub pričakuje, da bodo dosegli zastavljene cilje. "Komaj čakam, da bo igral pred tem občinstvom, v tej atmosferi."

rokomet
sevnica
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja