Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
23.09.2019
18:42
Foto: arhiv Jaroslava Kovačiča
Pretekli vikend je v italijanski Cerviji potekal eden izmed najštevilčnejših triatlonov na svetu, na katerem je odlično nastopil tudi Krčan Jaroslav Kovačič.

Jaroslav Kovačič drugi na Ironmanu v Italiji

CERVIA, ITALIJA V dveh dne se je na start pognalo približno 6000 triatloncev iz skoraj 60 držav. Ironman, 3.8 km plavanja – 180 km kolesarjenja in 42.2 km teka, kot osrednja prireditev, je postregla z izvrstnim uspehom slovenskega triatlona. V kategoriji profesionalcev je odlično nastopil Krčan Jaroslav Kovačič in po izjemnem tekaškem delu, kjer je pridobil 4 mesta, končal na 2. mestu.

Po koncu je strnil svoje občutke in pod vplivom velikih emocij povedal: "Neverjetno! Presrečen sem, da sem prečkal ciljno črto. Po dveh neuspelih letošnjih poizkusih, ko sem dirko predčasno končal zaradi tehničnih težav, sem izjemno ponosen nase, da mi je končno uspelo pokazati odlično telesno pripravljenost tudi v seriji Ironman. To je moja prva uvrstitev na zmagovalni oder po okriljem Ironman, s katero sem premagal tudi psihološko oviro. Dirkanje pri tako dolgotrajnih naporih je zelo nepredvidljivo in na koncu plačuješ davek za vsako nepremišljeno potezo. Tokrat sem jih naredil zelo malo, kar je na koncu zadoščalo za 2.mesto in čas 8:03,11. Sledi nekaj dni počitka in nato naprej proti Havajem 2020, kamor se v največji meri uvrstijo zgolj zmagovalci posameznih tekem."

Zmagal Avstralec

Tekmo je zmagal Avstralec Cameron Wurf, tretji pa je ciljno črto prečkal domačin Giulio Molinari. Pri ženskah so slavile Nemke po naslednjem vrstnem redu Lehrieder Carolin, Schuz Jenny in Hufe Mareen.

(bš)

triatlon
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja