Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
06.09.2021
15:35
Kajak kanu klub Krško
Foto: Kajakaška zveza Slovenije
Prva medalja na Evropskem prvenstvu za krške kajakaše, uspešni so bili tudi na državnem prvenstvu v kajaku na mirnih vodah.

Matija Preskar, Taj Kevin Bizjak in Nika Ozimc na evropskem prvenstvu

KRŠKO Člani Kajak kanu kluba Krško so bili tekmovalno aktivni tudi v avgustu. Tako so se člani 7. in 8. avgusta udeležili izbirnih tekem, tako v kajak kanuju na divjih voda v slalomu kot v spustu, kjer sta si Matija Preskar in Taj Kevin Bizjak zagotovila mesto v spust reprezentanci v kajak U23, oziroma mladinski kanu ekipi, ki se je udeležila domačega evropskega prvenstva (EP) v spustu za mladince in mlajše člane (U23) od 25. do 28. avgusta v Solkanu. Prav tako sta se Preskar in Bizjak uvrstila na EP v kategoriji kanu dvosedov (C2). V tem času se je Nika Ozimc udeležila v Španiji članskega Evropskega prvenstva v spustu in si s tem zagotovila mesto tudi na Evropskem prvenstvu za mladinke v Solkanu.

Evropsko prvenstvo v Solkanu

Po izbirnih tekmah so člani reprezentance nadaljevali s pripravami v Solkanu, ki jih je vodil klubski trener Jakob Stanič, tokrat v vlogi glavnega trenerja.

Na Evropskem prvenstvu v Solkanu je osvojil Matija Preskar 16. mesto v klasičnem spustu, Taj Kevin Bizjak si je priboril 9. mesto v finalu mladinskega kanu spust sprinta , posadka Preskar/Bizjak si je v finalu dvojcev v kategoriji mlajših članov priborila odlično 4. mesto, medtem ko je Nika Ozimc priveslala v finalu mladink na 6. mesto in skupaj z reprezentančnimi kolegicami (Pinterič, Domanjko) tudi do bronaste medalje v kategoriji mladink v spust sprintu, kar je sploh prva medalja na velikih tekmovanjih za tekmovalce iz KKK Krško.

Fotogalerija (Foto: MS in Kajakaška zveza Slovenije):

Mlajši v Kopru in Bohinju

Sredi avgusta, 14. in 15. avgusta, so se mlajši kajakaši KKK Krško Filip Palijan, Leon Recer, Blaž Žerjav, Matija Ferlan, Jakob Ferlan, Tibor Katič in Elin Malus udeležili mednarodne regate Capris v Kopru, naslednji dan pa še državnega prvenstva v maratonu v Bohinju.

Uspešen avgust so potrdili v Murski Soboti

Konec avgusta so Krčani sodelovali še na državnem prvenstvu v kajak sprintu, kjer je naslov državnega prvaka v kategoriji starejših dečkov na 200 m razdalji osvojil Filip Palijan, na 5000 m razdalji pa si je naslov državnega prvaka priveslal Matija Preskar, ki se je tekmovanja v Murski Soboti udeležil le v nedeljo.

(bš, eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja