Skip to main content
V Posavju 29.1° C Nedelja, 26. junij 2022
27.05.2021
13:06
Kajakaški praznik na Savi
Foto: Goran Katić
Kajak kanu klub Krško je v soboto, 22. maja 2021, v Krškem in Brestanici organiziral dve tekmovanji za slovenski pokal za mlajše kategorije.

Kajakaški praznik na Savi v Krškem in Brestanici

KRŠKO Tekmovanje Slovenski pokal v kajaku in kanuju na divjih vodah za mlajše kategorije so pripravili v soboto dopoldne, tekmovanje Slovenski pokal v kajak sprintu za mlajše kategorije pa popoldne.

Dopoldne pod hidroelektrarno Krško

Prva prireditev je potekala na reki Savi v Krškem, kjer je bila dolžina proge 1500 m, štart je bil dobrih 100 m pod mostom pri hidroelektrarni Krško na levi strani, cilj pa 200 metrov pred mostom v mestu v višini vstopno – izstopne točke Krško. Tekmovanja se je udeležilo 115 tekmovalcev iz 8 slovenskih klubov (Kanu klub Simon Ljubljana, Kajak klub Soške elektrarne, Kajak kanu klub Ljubljana, Kajak kanu klub Tacen, Kajak kanu klub Čatež, Brodarsko društvo Hrastnik, Kajak kanu klub Nivo Celje in domači Kajak kanu klub Krško).

Na štartu tekmovanja v Krškem je bilo 19 domačih kajakašev KKK Krško, pri čemer je bilo to tekmovanje za mlajše prvo v tekmovalni sezoni 2021. Prireditev se je pričela ob 9.00 uri s sestankom vodij ekip, samo tekmovanje na vodi pa se je pričelo ob 10.30 uri. S tekmovanjem so zaključili ob 13. uri s svečano podelitvijo medalj.

Fotogalerija (Foto: Goran Katić):

Popoldne nad hidroelektrarno Krško

Popoldanska prireditev se je pričela ob 14:30 uri s sestankom vodij ekip, samo tekmovanje pa se je pričelo ob 15:30 uri. S tekmovanjem smo zaključili ob 19:30 uri s svečano podelitvijo medalj. Tekmovanje kajak sprintu (kajak mirne vode) je potekala na akumulacijskem jezeru na reki Savi pri brestaniškem mostu.

Sama tekmovalna proga je bila postavljena gorvodno od pomolov na reki v dolžini 500 metrov. Tekmovanja se je udeležilo 120 tekmovalcev iz 10 slovenskih klubov (Kajak klub Soške elektrarne, Kajak kanu klub Čatež, Kajak kanu klub Žusterna Koper, Kajak kanu klub Ankaran, Kajakaški-kanu klub Orka Ankaran, Kajak kanu klub Bohinj, Kajak kanu klub Adria Ankaran, Kajak kanu klub Ljubljana, Kajak kanu klub Tacen in domači Kajak kanu klub Krško). KKK Krško je na tekmovanju predstavljalo 11 kajakašev.

"Pri izvedbi prireditve smo se držali protokolov pri organizaciji tekmovanj v času Covid-a. Za uspešno izvedbo tekmovanj gre zahvala staršem naših tekmovalcev za pomoč pri organizaciji tekmovanj in glavnemu sponzorju tekmovanj HESS, d.o.o., donatorjema Gen energija d.o.o. in Rudar Senovo,d.o.o., ter donatorju praktičnih daril Alpin action, d.o.o. iz Kobarida. Prav tako gre zahvala Občini Krško, ki nas podpira pri razvoju kajakaštva v Krškem in Posavju in, ki je obe prireditve tudi sofinancirala kot del praznovanja občinskega praznika Občine Krško," so sporočili iz Kajak kanu kluba Krško. Za varovanje tekmovalcev na vodi na prireditvah so skrbeli poklicni gasilci - reševalci iz divje vode Poklicne gasilske enote Krško v motornem čolnu.

Kajak kanu klub Krško

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi